Teakhouten meubelen PolderTEAK
Adm. Financiële Advisering Kafa
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Biddinghuizenaar studeert af aan Rockacademie

Woensdag 30 mei 2007
Biddinghuizenaar studeert af aan Rockacademie
Foto: Eigen foto - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Guido Nobel uit Biddinghuizen zal op 12 juni aanstaande als eerste toetsenist afstuderen aan de Tilburgse Rockacademie. Achttien muzikanten werkten mee aan het eindproject van de toetsenist, die onder andere ook één van de gasten was bij het optreden van Zeldzaam op 27 april jongstleden.

De Fontys Rockacademie werd in 1999 in Tilburg geopend, met als doel muzikanten en andere aspirant professionals op gebied van popmuziek op te leiden tot marktbewuste vaklieden. Krezip, Intwine, After Forever en Stevie Ann zijn de bekendste succesverhalen uit de schoot van dit instituut. Ondertussen duiken er bijna overal in de Nederlandse entertainmentindustrie studenten en oud-studenten van deze Brabantse muziekopleiding op.

Eindelijk toetsenafdeling
Toen de Rockacademie voor het eerst haar deuren opende, konden studenten kiezen uit de opleidingen zang, gitaar, basgitaar, drums en songwriting. Het instrument ‘toetsen’ (verzamelnaam voor piano, synthesizers, vintage toetsinstrumenten en muzieksoftware) zat er nog niet bij. In 2002, één jaar voordat toenmalig Drontenaar Guido Nobel zijn gymnasium afrondde, werd er op de Rockacademie eindelijk een toetsenafdeling op poten gezet. Toen Nobel een jaar later van de middelbare school kwam, werd hij na een tamelijk strenge selectie toegelaten en kwam zo in de tweede lichting toetsenisten van de opleiding. In de vier jaar dat hij studeerde aan de Rockacademie, groeide Guido uit van een jong muzikaal talent tot een multi-inzetbaar professioneel muzikant.

Rasbegeleider
Hij had les van de gerenommeerde toetsenisten Will Maas (Ilse de Lange, voormalig Marco Borsato) en Ronald Kool (Anouk, Trijntje Oosterhuis, voormalig Kane). Binnen en buiten deze lessen werd in de loop der tijd steeds duidelijker, dat Guido Nobel een rasbegeleider is. Een teamspeler die muziek intens beleeft en zich in dienst stelt van deze muziek. De genres: pop, rock, soul, easy listening en jazz standards. Grote voorbeelden: Queen, Michael McDonald, Stevie Wonder en onvermijdelijk: The Beatles.

Actief
Al in de eerste drie jaar van zijn studententijd bouwde Guido Nobel een zeer aardige beroepspraktijk met dito netwerk op. Deze beroepspraktijk bestond toen en bestaat ook nu nog voornamelijk uit werkzaamheden als muzikant en arrangeur. Guido is vaste toetsenist in het nieuwe en veelbelovende Nina June (11 mei jl. officieel gelanceerd op Amersfoort Jazz/Nederlandse Jazzdag) en valt regelmatig in voor toetsenisten in andere bands. Daarnaast is hij oprichter en bandleider van het commerciële Indigo Live Collective. Verder is de Biddinghuizenaar werkzaam als impresario voor andere artiesten. Aankomende september opent hij zijn boekingskantoor KwaliteitsArtiesten.nl, dat kwalitatief hoogstaande artiesten inzet op (zakelijke) evenementen, privé-gelegenheden en in horeca.


Guido Nobel

Eindproject
Maar eerst nog even afstuderen. 12 juni gaat het gebeuren. In totaal werken er 18 muzikanten mee aan zijn eindproject. “Drie bands plus een strijkkwartet, percussie, blazers en een pittige dosis meerstemmige vocalen. Een behoorlijk geplan om met zoveel druk bezette muzikanten fatsoenlijk te repeteren. Iedereen werkt pro deo mee, maar ze vinden het allemaal te gek. Echt waar, de show staat zometeen als een huis. Een veelzijdig programma vol geweldige energie, dat is mijn eindexamen.”, aldus Nobel.

Bijna de eerste
Het scheelde niet veel, of Guido zou de allereerste toetsenist zijn die aan de Rockacademie afstudeert. Van de lichting voor hem is namelijk niemand binnen de gebruikelijke 4 jaar afgestudeerd. Studiegenoot Joey van den Boom is de enige overgebleven toetsenist uit die eerste lichting en hij zwaaide vorige week af, op 23 mei. Natuurlijk was Nobel graag zelf eerste de geweest, maar hij heeft ook nu nog een primeur: “Ik ben in ieder geval de eerste toetsenist die het binnen de termijn afmaakt, dat vind ik een acceptabele troostprijs.”

Het eindexamen van Guido Nobel vindt plaats in Tilburg en is openbaar en gratis toegankelijk. Voor meer informatie, ga naar http://www.guidonobel.nl/afstuderen.html.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 24.8 °C
  • 0.0 mm
  • 19.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top