Tel. 0321-333169 Peter Evers
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Wandelpad Update 8- Week 24

Maandag 11 juni 2007
Wandelpad Update 8- Week 24
Foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het was al erg warm toen de eerste vrijwilligers zich om 8:30 melden bij het Koetshuis. Nadat de ploeg vrijwilligers was opgedeeld is men met het werk begonnen.

De grote ploeg is op het eiland aan de slag gegaan, met de wals is de toplaag van het wandelpad aangedrukt, de vrijwilligers hebben de bermen vlak geharkt en ingezaaid met graszaad.


De kleine ploeg vrijwilligers is met kruiwagens en harken aan de overzijde van het eiland aan de slag gegaan. Aan de overzijde van het eiland is zowel de onderlaag als ook de toplaag aangebracht. Het materiaal is aangevoerd vanaf de kade met trekker en kieper en naar de werkplek gebracht, hier is het met kruiwagens verdeeld en uitgeharkt. Vervolgens is het met de trilplaat aangedrukt. Het is gebleken dat de bossen rondom Biddinghuizen toch wel erg groot zijn. De heer R vd H. uit Biddinghuizen, lokaal toch redelijk bekend, is tot 2 keer toe verdwaald met de trekker in de bossen rond Biddinghuizen. Na 10 minuten rondrijden was hij weer op dezelfde plaats terug vanwaar hij vertrokken was.


IJs
In de loop van de ochtend zijn alle vrijwilligers voorzien van thee en koffie. De catering ploeg moest voor circa 55 personen koffie en thee verzorgen, de heerlijke appelflappen waren ook deze keer weer verzorgd door bakkerij Tietema. De vrijwilligers zijn erg verwend want kort nadat de koffie op was kwam er en ijscokar langs van Hans & Grietje ijs. Iedereen kon even heerlijk genieten door Hans en Grietje gesponsorde ijs. Het was een welkome versnapering voor de vrijwilligers want de temperatuur was ondertussen al opgelopen tot bijna 30 graden.


Eiland gereed
Om 12 uur was het werk op het eiland gereed en ook aan de overzijde van het eiland was het werk klaar. In de namiddag zijn de vrijwilligers begonnen met het laatste deel van het project. Langs de Sportlaan komt een trottoir tegelpad parallel aan de weg. Hier is het cunet al enige tijd geleden uitgegraven, echter het zand moest nog wel ingebracht worden. Dit is in de namiddag gedaan, het zand is vervolgens aangetrild. Dit is voor de helft klaar, het laatste deel zal aanstaande week zaterdag gedaan worden. Daarna zullen stratenmakers het tegelpad leggen.

Scouts
In de middag was er ook hulp van de scouts van de Osbornegroep Biddinghuizen. Er was een groep scouts en explorers aanwezig van circa 25 personen in de leeftijd van 10 tot 17 jaar. Zij hebben de laatste oneffenheden bij de entree van het dorp vlakgemaakt.


Planning
De planning voor de komende weken is als volgt. Aanstaande zaterdag wordt het restant van het tegelpad langs de Sportlaan voorzien van zand. De vrijwilligers die meehelpen zijn zaterdag 16 juni vanaf 8:45 weer welkom in het Koetshuis om vanaf daar naar de Sportlaan te vertrekken. Op zaterdag 23 juni wordt er niet gewerkt, zaterdag 30 juni worden de bermen van het tegelpad langs de Sportlaan aangeharkt en ingezaaid met gras.

Klik hier voor alle foto's

Dorpsbelangen bedankt:
Patrick Mahu, Gertjan van Tilburg, Richard van Woerkom, Jan van de Wiel, Klaas Spoelstra, H.Bleuming, Rinus Overwater, Henry Hendriks, Julia Bobeldijk, Anton Nijenkamp, Rian Ceelaert, Elly Roodselaar, Maaike Wiegersma, Ans Schrijer, Dineke Rohde, Joke Harms, Willem Wiegersma, Marten van Til, Ron van Toor, Henk Hendriks, Tom van Woerkom, Jan Jochemsen, Dammis Vroegindeweij, Gerard van der Sande, Leen de Ruijter, Eric Commandeur, Jaap Tip, Leo Schrijer, Piet Keijzers, Rob van Woerkom, Cor van Woerkom, Wim Kapteyn, Rijk van der Horst, Maarten Jochemsen, Helma Hoogstrate, Lieuwe de Jong, Gerard van Groningen, Willem van Tilburg, Aaltje van Woerkom, H. van Til, Henk Leendertse, Wim Evers, Jan Luyckx, André Rohde, Johan Mahu, Albert Hagting, Wim Hoekman, Wim Rampen, Ad Hoogstrate, Jonny Hoogstrate, Martin van de Wiel, D.Luiten, Rolanda Spoelstra, Melle Klamer, Anton Magnus, Harry van Woerkom, Simon Veldkamp Jennie Brandsma, Kees Schaak, Truus Schaak, Frans Suidgeest, Douwe Walta, Wies Borm, Tom Braam, Matthijs Vollebregt, Karin Kienhuis, Ruben Bosch, Manon van de Ruitenbeek, Wouter Schonenberg, Florian Meijer, Marc Bolle, Jurgen Wester, Ricardo Luyer, Jurien Keimpema, Leon Timmerman, Ronald van Essen, Casper Hesp, Sven Kamphuis, Marcel Uytenbroek, Sven Post, Bas de Goede, Pim Schonenberg, Marten Woudstra, Rick van de Ruitenbeek, Janine Luyckx, Martin Zwanenveld en Yme Feyen.

Fotoboeken:nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Wandelpad
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 23.8 °C
  • 0.0 mm
  • 19.5 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top