Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Nieuw onderkomen voor reddingsbrigade

Dinsdag 12 juni 2007
Nieuw onderkomen voor reddingsbrigade
Foto: Gemeente Dronten / IIVR - rechtenvrije foto's

BIDDINGHUIZEN - Zaterdag 9 juni is onder grote belangstelling het nieuwe onderkomen voor de reddingsbrigade ‘Veluwemeer’ op Harderstrand Zuid feestelijk geopend.

Tijdens de openingshandeling moest burgemeester A.B.L. de Jonge van de gemeente Dronten samen met de reddingsbrigade uitvaren om een ‘drenkeling’ uit het water te halen. Dhr. R. Slager, directeur van camping Het Flevostrand, en dhr. H. Eijlers, sinds 1968 vrijwilliger bij de reddingsbrigade, onthulden vervolgens de nieuwe naam van het gebouw: ‘Post: Hans Eijlers’.


De naam van het gebouw wordt onthuld

Veiligheid
Vanuit de reddingspost op Harderstrand Zuid levert de reddingsbrigade ‘Veluwemeer’ al sinds 1968 een zeer belangrijke bijdrage aan de veiligheid van de water- en strandrecreanten op de randmeren.


In het Inrichtingsplan Veluwerandmeren was geld gereserveerd voor onderzoek naar de afslag van het Harderstrand na het verdwijnen van de Hardersluis. Omdat de gevolgen nihil waren, heeft het Bestuurlijk Overleg Veluwerandmeren besloten het geld te besteden aan een nieuwe botenloods voor de reddingsbrigade ‘Veluwemeer’. De Molecatengroep, waaronder camping Het Flevostrand valt, heeft vervolgens het voormalige strandpaviljoen van de camping voor een symbolisch bedrag aan de reddingsbrigade geschonken. De afgelopen jaren hebben vrijwilligers van de reddingsbrigade met man en macht gewerkt aan de bouw van de botenloods en verbouwing van het voormalig strandpaviljoen.


IIVR

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevostrand Molecaten
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
Adverteerder in de rubriek Veluwemeer
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top