Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Roel Faber derde in Amsterdam

Maandag 9 juli 2007
Roel Faber derde in Amsterdam
Foto: Roel Faber - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Roel Faber uit Biddinghuizen heeft zich afgelopen zondag in Amsterdam in de prijzen gereden tijdens de derde wedstrijd van het seizoen om het Nederlands Kampioenschap karting.

Met een startveld van 29 rijders, die allemaal vechten om een plek in het NK, wist Roel tijdens het tijdrijden zich te kwalificeren voor een 3e startpositie. Wel moest er nog veel gesleuteld worden omdat de motor een vreemd bijgeluid had. Er werd op het laatste moment besloten om de koppeling te vervangen zodat er geen enkel risico op uitvallen tijdens de races zou zijn.

Terugvechten
De eerste race verliep goed Roel kwam dan ook als 3e over de finish. De tweede en laatste race van die dag moest er toch nog flink gas gegeven worden. Tijdens de start zag Roel wat coureurs aan hem voorbij schieten en vanaf de 6e possitie moest hij terugvechten. Dit lukte heel goed en weer kon hij als 3e finishen.

Derde plaats
De dag werd dan ook afgesloten met een overtuigende 3e plaats en wat extra punten voor het algemeen kampioenschap. Met nog 3 wedstrijden te gaan is het vooruitzicht gunstig. De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op het circuit van Kerpen in Duitsland.


Roel Faber

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Racesport
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top