Flevolamb Flevolamb
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Flinke investeringen vrijetijdseconomie

Dinsdag 10 juli 2007

BIDDINGHUIZEN - In de afgelopen drie jaar heeft de Kamer van Koophandel meer dan 160 Flevolandse bedrijven in de horeca- en attractiesector ingeschreven, samen goed voor ruim 1.350 arbeidsplaatsen.

Dit blijkt uit een inventarisatie van de Kamer van Koophandel over de periode 2004-2006. De groei blijft er ook de komende vijf jaar in zitten: de Kamer van Koophandel verwacht een half miljard euro aan inves­teringen in de vrijetijdseconomie.

Almere en Emmeloord
Met name in Almere is het aantal restaurants een flink toegenomen. De komst van het Michelin-sterren­restaurant ´Hof van Sonoy´ naar de poldertoren in Emmeloord vormt een voorlopig hoogtepunt van een forse investeringsgolf in de gehele vrijetijdssector in Flevoland.

Dorhout Mees
Wouter Weyers, KvK-adviseur regiostimulering, becijfert een investeringsvolume van minstens een half miljard euro. “Je ziet dat het niet gaat om meer van hetzelfde. Het aanbod wordt diverser, en kwalitatief hoogwaardig. Ik denk aan de nieuwe theaters in Almere en Lelystad, en het Topsportcentrum in Almere. Ook de uitbreidingen bij Dorhout Mees en het Aviodrome kennen gelukkig een hoog kwaliteits- en originaliteitsgehalte.”

Volgens de Kamer van Koophandel is er nog genoeg ruimte voor verdere groei. Om die groei te stimuleren, onderzoekt de Kamer of ondernemers met plannen in het toerisme en de horeca sneller door hun vergunningenparcours kunnen komen.

Bron: Kamer van Koophandel

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorhout Mees
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek KvK
Peter Evers
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Recreatie
De Kubbe BV - Biddinghuizen
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top