0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Alcoholcontrole op water

Zondag 12 augustus 2007
Alcoholcontrole op water
Foto: Politie Flevoland

BIDDINGHUIZEN - Politie Flevoland heeft zaterdagmiddag een alcoholcontrole gehouden op het Drontermeer, Veluwemeer, Wolderwijd en Nijkernauw.

Deze controles werden uitgevoerd met andere instanties en collegakorpsen, waaronder de KLPD, Rijkswaterstaat en korps Noord-Oost Gelderland en werden volgens de politie positief ontvangen door de aanwezigen op het water.

Blazen
Naast controle op alcoholgebruik van de watersporters, werden ook de papieren, vaargedrag, snelheden en uitrusting en enkele vissers gecontroleerd. In totaal zestig schippers moesten blazen, bij acht was er indicatie van alcoholgebruik. Eén schipper werd overgebracht voor een ademanalyse. Hij bleek een promille te hebben van 0,45 promille, wat is toegestaan. Op het water mag dat 0,8 promille zijn, op de weg 0,5.

Twintig
In totaal werden twintig processen-verbaal opgemaakt, voor onder meer het niet juiste gebruik van de dodemansknop, afwezigheid van reddingsvesten, niet in het bezit zijn van vaar-en/of registratiebewijs, maar ook waterskiën in gebied waar dit niet mag en het niet stoppen voor rood verkeerslicht in een sluis.

Bron: Politie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top