Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Adm. Financiële Advisering Kafa
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Exploitatiekosten MFC nog onduidelijk

Vrijdag 21 september 2007

BIDDINGHUIZEN - Om tot goede besluitvorming te kunnen komen moeten niet alleen de investeringskosten, maar tevens de exploitatiekosten van de verschillende scenario’s voor een MFC in Biddinghuizen duidelijk worden.

Dat is de belangrijkste uitkomst van de speciale informatieavond welke op 20 september in het gemeentehuis te Dronten werd gehouden. Tijdens deze avond presenteerden de Initiatiefgroep MFC (Dorpsbelangen, scholen, Bibliotheek, Icare, Coloriet en OFW) en Gemeente Dronten de drie ontwikkelde scenario’s voor een MFC te Biddinghuizen.

Scenario 1, de duurste variant, werd ontwikkeld door de Initiatiefgroep MFC. Dit plan omhelst nieuwbouw op locatie Centrum (Koetshuis-Akkerwinde) waarin de drie Biddinghuizer scholen en de overige voorzieningen (bibliotheek, Koetshuis) zich zullen vestigen.

Scenario 2 gaat uit van een scholeneiland op locatie Zuid-Oost (In Biddinghuizen beter bekend als Land De Graaf). Overige voorzieningen zullen in dit plan in het centrum van Biddinghuizen gevestigd blijven en waar nodig gerenoveerd worden. Wat er in dit door de Gemeente Dronten ontwikkelde scenario met de gymzaal zal gebeuren werd niet duidelijk.

Scenario 3 behelst het opknappen van de reeds bestaande voorzieningen. Geen brede school dus. Deze door de Gemeente Dronten ontwikkelde variant lijkt voor alle partijen de meest onaantrekkelijke, mede omdat renovatie van de scholen maar een fractie goedkoper is dan nieuwbouw.

Wethouder Hans Engelvaart stelde de raad voor de exploitatiekosten én de mogelijkheden van gefaseerde bouw van de scenario’s 1 en 2 op beide locaties (Zuid-Oost en Centrum) te laten onderzoeken, om zo tot adequate besluitvorming aangaande een MFC in Biddinghuizen te kunnen komen.

Hoewel er bij verschillende aanwezigen de angst bestaat dat weer een extra onderzoek tot vertraging zou kunnen leiden, stemden uiteindelijk alle partijen met dit voorstel in.

Met name voor de scholen in Biddinghuizen dringt de tijd. Vanwege de MFC plannen is er al jaren geen groot onderhoud meer gepleegd en dit eist z’n tol, voor zowel leerlingen als leerkrachten. Met name de gebouwen van De Wingerd en De Tamarisk verkeren in deplorabele staat, zo bleek tijdens de informatieavond. Hygiëne en veiligheid komen in het gedrang door de slechte staat van onderhoud van de scholen. Door gebrek aan isolatie rijzen energiekosten de pan uit.

Dhr. Henk Terwee, algemeen directeur Protestants Christelijk primair onderwijs, riep de gemeente Dronten in de door hem aangevraagde spreektijd op ‘de regie voor goede huisvesting van de scholen in handen te nemen’.

Dat haast geboden is, daarvan lijken alle partijen echter wel overtuigd te zijn. Wethouder Engelvaart zegde toe dat de uitkomsten van de nieuwe berekeningen uiterlijk in november bekend zullen worden.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Basisscholen
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.6 °C
  • 0.2 mm
  • 11.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top