Tel. 0321-333169 Peter Evers
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Adm. Financiële Advisering Kafa

Kaasman Joop de Vos sponsort Jelena van Uden

Maandag 24 september 2007
Kaasman Joop de Vos sponsort Jelena van Uden
Foto: Eigen foto

BIDDINGHUIZEN - Joop de Vos steunt Jelena van Uden, voetbalkeepster uit Biddinghuizen, bij haar deelname aan het KNVB-HvA topsporttraject, een geheel nieuw opgezette Amsterdamse voetbalopleiding voor jonge talentvolle vrouwen.

Joop, altijd al begaan met de sport in en rond Biddinghuizen en vrouwenvoetbal in het bijzonder, draagt graag een steentje bij om het Jelena wat gemakkelijker te maken bij haar verblijf in Amsterdam.

Bij de officiële opening van de Eredivisie Vrouwen, enkele weken geleden in Enschede, is gelijktijdig het startsein gegeven voor het HvA-project. De HvA (Hogeschool van Amsterdam) is, samen met de KNVB, NOC*NSF en Topsport Amsterdam, partner in een topsportproject voor jonge en talentvolle voetbalsters.

Hieraan doen ca. 24 meiden mee, die nog niet geselecteerd zijn voor de Eredivisie Vrouwen. Met dit project moet op termijn het gat worden gedicht tussen de landelijke jeugdtalenten en de Eredivisie.


Uiteindelijk doel van de KNVB, met als gedreven voortrekkers onder meer bondscoach Vera Pauw en de coach van Oranje <19 jaar Hesterine de Reus, is aansluiting te vinden bij de mondiale top.

Voor de ruim 20 speelsters geldt dat naast het draaien van vele trainingsuren (ongeveer 14 uur per week) op het voetbalveld er ook volop gestudeerd moet worden. Dit vraagt zeer veel tijd, inzet, discipline, doorzettingsvermogen en geld.

De ultieme beloning voor de meiden is, als het allemaal goed gaat, deel uit te mogen maken van het Nederlands vrouwenelftal en ……. prijzen te pakken in 2013 !

Jelena, die dus deel uit maakt van de 1e lichting KNVB-HvA voetbalsters, is ruim 3 seizoenen geleden begonnen als keepster bij de vrouwen van BAS.

Eind vorig seizoen zagen Vera Pauw en haar man (ook al oud voetbalcoach) Jelena bij toeval “aan het werk” op de velden van BAS. Vervolgens is alles in een stroomversnelling geraakt: doordeweeks voetballen én studeren aan de IPABO in Amsterdam, op zaterdag verdedigt Jelena het doel bij hoofdklasser Be Quick ’28 uit Zwolle, haar nieuwe club.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top