Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Ria vertrekt voor Zuiderzeeloop

Dinsdag 25 september 2007
Ria vertrekt voor Zuiderzeeloop
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Iedereen in Biddinghuizen wordt uitgenodigd Ria Buiten vanochtend om 9.00 uur vanaf het Plein uit te komen zwaaien, wanneer ze zal starten met het lopen van de vierhonderd kilometer lange tocht langs ze Zuiderzeeroute.

Doel van het project is geld inzamelen voor Ria’s Run tegen Leukemie. In dat kader zal Ria in 2009 deelnemen aan de Transeurope Footrace, een loopwedstrijd van het Zuid-Italiaanse Bari naar de Noordkaap.

Winnaar halve marathon van Hattem
Afgelopen zaterdag deed de Biddinghuizense mee aan de halve marathon in Hattem. Dit ondanks het feit dat marathonlopen eigenlijk haar ‘tak van sport’ niet is en ze er niet voor getraind had.

De organisator van de halve marathon van Hattem, (Rien Mulder van New Line) is sponsor van Ria. New Line steekt de ultra-atlete, die morgen van start gaat met het project Ria’s Run tegen Leukemie, gedurende twee jaar in de kleding.

Andere training
Uiteraard was Ria er daarom zaterdag, toen het stadje Hattem de hele dag in het teken stond van de loopsport, graag bij. Echter, een marathon lopen is niet echt iets voor Ria. Dat klinkt misschien gek, voor iemand die altijd loopt. Maar ultralopers moeten het, in tegenstelling tot marathonlopers niet hebben van snelheid, maar van uithoudingsvermogen. Dat vergt een heel andere training.

Krachten sparen
Dat was ook de reden dat Ria meedeed met de recreanten en niet met de wedstrijdlopers. Bovendien wilde Ria haar krachten sparen voor het lopen van de Zuiderzeeroute, waarmee ze dinsdagochtend van start gaat. Desondanks viel ze in de prijzen en won ze.

GO RIA
In Hattem was zaterdag de belangstelling voor Ria’s Run groot. Ook daar stuurde het publiek sms-jes met de woorden GO RIA naar 3010 om zo het sympathieke project van Ria te steunen.

De feestelijke finish van de Zuiderzeeroute zal zaterdag plaatsvinden, rond 15.30 uur op het Pleintje voor snackbar Twins. Naar verwachting zal Ria dan ingehaald worden door een groep fietsers en lopers uit Biddinghuizen.

Stichting Ria's Run

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Ria Buiten
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 10.6 °C
  • 0.0 mm
  • 10.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top