Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Zuiderzeeroute: Regen en tegenwind

Donderdag 27 september 2007
Zuiderzeeroute: Regen en tegenwind
Foto: Stichting Ria’s Run

BIDDINGHUIZEN - De tweede etappe van de Zuiderzeeroute kenmerkte zich door regen en tegenwind. Maar aan het einde van de dag maakten de weergoden het helemaal goed met ultra-atlete Ria Buiten.

Na een dag regen werd het eindelijk droog en op de Afsluitdijk werd ze met windkracht zeven in de rug richting Den Oever geblazen.

Gastvrijheid
Het was een dag waarop ze nauwelijks mensen tegenkwam. Het weidse Friese landschap leek, op de schapen en de vogels na, leeg te zijn. In Hindeloopen dook Ria, om even warm te worden en droge kleding aan te trekken, een café in en daar werd ze gratis getrakteerd op koffie en warm appelgebak. Friese gastvrijheid. Na een half uurtje bijkomen vervolgde ze haar tocht, richting Afsluitdijk.

Rug
Daar kreeg ze de wind in de rug en hield het eindelijk op met regenen. De lange broek en de jas konden zelfs uit. Door de wind mee kon ze lekker hard lopen en vloog ze als het ware de dijk over. Het voorbijrazende verkeer toeterde massaal naar de hardloopster. Als iedereen die op de Afsluitdijk naar me getoeterd heeft ook een sms zou sturen, zou ik een goede dag hebben, zegt Ria erover.


De verblijfplaats in Den Oever

Verblijf
De Afsluitdijk is een favoriet looptraject van Ria, vooral als het waait, en dát deed het gisteren. Je kunt de buien van verre zien aankomen en als je geluk hebt (en dat had ze) is er een regenboog. Er zijn veel vogels te zien, zwanen, meeuwen, aalscholvers. Helaas liggen er langs het traject ook veel dode vogels. Verkeersslachtoffers van het altijd drukke verkeer. Dat is een minder aangenaam gezicht. Al om 18.10 uur finishte de atlete in Den Oever, alwaar Hotel Oeverdijk haar na negentig kilometer hardlopen gratis verblijf aanbood.

Vanmorgen om 8.00 uur ging het richting Edam, waar de plaatselijk Rotary haar vanavond het welkom zal bieden dat ze verdient.
Ria passeert vandaag de plaatsen Opperdoes, Medemblik, Wervershoof, Andijk, Bovenkarspel ,Enkhuizen, Oosterleek, Wijdenes, Blokker, Hoorn, Berkhout, Schardam en Warder.

Steun Ria
U laat Ria toch niet voor niets lopen? Stuur een sms met de woorden GO RIA naar 3010 en steun zo Ria’s Run tegen Leukemie. Of nog beter: maak een bedrag over op rekening 132287641 t.n.v. Stichting Ria’s Run te Biddinghuizen.

Stichting Ria’s Run


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Ria Buiten
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 2.1 °C
  • 8.0 mm
  • 7.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top