Flevolamb Flevolamb
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Zuiderzeeroute: Regen en tegenwind

Donderdag 27 september 2007
Zuiderzeeroute: Regen en tegenwind
Foto: Stichting Ria’s Run

BIDDINGHUIZEN - De tweede etappe van de Zuiderzeeroute kenmerkte zich door regen en tegenwind. Maar aan het einde van de dag maakten de weergoden het helemaal goed met ultra-atlete Ria Buiten.

Na een dag regen werd het eindelijk droog en op de Afsluitdijk werd ze met windkracht zeven in de rug richting Den Oever geblazen.

Gastvrijheid
Het was een dag waarop ze nauwelijks mensen tegenkwam. Het weidse Friese landschap leek, op de schapen en de vogels na, leeg te zijn. In Hindeloopen dook Ria, om even warm te worden en droge kleding aan te trekken, een café in en daar werd ze gratis getrakteerd op koffie en warm appelgebak. Friese gastvrijheid. Na een half uurtje bijkomen vervolgde ze haar tocht, richting Afsluitdijk.

Rug
Daar kreeg ze de wind in de rug en hield het eindelijk op met regenen. De lange broek en de jas konden zelfs uit. Door de wind mee kon ze lekker hard lopen en vloog ze als het ware de dijk over. Het voorbijrazende verkeer toeterde massaal naar de hardloopster. Als iedereen die op de Afsluitdijk naar me getoeterd heeft ook een sms zou sturen, zou ik een goede dag hebben, zegt Ria erover.


De verblijfplaats in Den Oever

Verblijf
De Afsluitdijk is een favoriet looptraject van Ria, vooral als het waait, en dát deed het gisteren. Je kunt de buien van verre zien aankomen en als je geluk hebt (en dat had ze) is er een regenboog. Er zijn veel vogels te zien, zwanen, meeuwen, aalscholvers. Helaas liggen er langs het traject ook veel dode vogels. Verkeersslachtoffers van het altijd drukke verkeer. Dat is een minder aangenaam gezicht. Al om 18.10 uur finishte de atlete in Den Oever, alwaar Hotel Oeverdijk haar na negentig kilometer hardlopen gratis verblijf aanbood.

Vanmorgen om 8.00 uur ging het richting Edam, waar de plaatselijk Rotary haar vanavond het welkom zal bieden dat ze verdient.
Ria passeert vandaag de plaatsen Opperdoes, Medemblik, Wervershoof, Andijk, Bovenkarspel ,Enkhuizen, Oosterleek, Wijdenes, Blokker, Hoorn, Berkhout, Schardam en Warder.

Steun Ria
U laat Ria toch niet voor niets lopen? Stuur een sms met de woorden GO RIA naar 3010 en steun zo Ria’s Run tegen Leukemie. Of nog beter: maak een bedrag over op rekening 132287641 t.n.v. Stichting Ria’s Run te Biddinghuizen.

Stichting Ria’s Run


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Ria Buiten
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.4 °C
  • 0.0 mm
  • 15.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top