Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Flevolamb Flevolamb
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Tamarisk tweede bij scholendamtoernooi

Donderdag 18 oktober 2007
Tamarisk tweede bij scholendamtoernooi
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Woensdag 17 oktober werd voor de derde keer het kampioenschap dammen voor basisscholen in de gemeente Dronten gehouden.

Maar liefst 15 teams van 10 scholen uit alle drie de dorpen deden mee aan dit festijn voor viertallen. Namens de Tamarisk damden Jan van der Star, David Maduro, Jan Erik van Woerden en Marijn Stuifzand.

In de Open Hof was het een drukte van belang met zo’n 70 kinderen en hun begeleiders. Er werd gestreden in twee leeftijdscategorieën, namelijk pupillen uit de groepen 7 en 8 en welpen uit de lagere groepen.


Aan het eind van het toernooi bleken de teams van De Duykeldam uit Swifterbant in beide categorieën kampioen te zijn geworden. Een geweldige prestatie!

Maar voor het zo ver was moest er heel wat strijd geleverd worden. Vooral bij de pupillen verliep die strijd buitengewoon spannend. Vanaf het begin scoorden de Duykeldam en de Tamarisk erg goed. Maar ook het team van Kompas en de Flevosprong 1 scoorden er lustig op los.


Wat later kwam ook het team van Zonnewijzer 1 goed op stoom. Na de 6e ronde ontstond een stand waarbij het pupillenteam van Duykeldam en de Tamarisk exact gelijkstonden, terwijl nota bene het welpenteam van de Duykeldam derde stond.


De laatste ronde zou dus de beslissing moeten brengen. De Tamarisk speelde hierin tegen de Duykeldam-welpen en kwamen uit op een 6-2 overwinning. Toen was het pupillenteam van de Duykeldam nog in felle strijd verwikkeld met het Kompas. Uiteindelijk wonnen de Duykeldammers deze wedstrijd met 7-1. Precies één bordpuntje meer dan de Tamarisk.

De wedstrijdleiding wist op dat moment hoe laat het was. De kinderen zelf moesten nog even in grote spanning afwachten hoe het uitkwam.


Het woord was vervolgens aan wethouder S. de Graaf die de prijzen mocht uitreiken. Hij begon met de welpen. De eerste prijs kon hij uitreiken aan de welpen van de Duykeldam, die op grote afstand van de overige welpenteams eerste waren geworden en in de totaalrangschikking maar liefst vierde!

De tweede prijs werd hier in de wacht gesleept door het derde team van de Zonnewijzer.

Bij de pupillen werd derde de Zonnewijzer 1 met 12 wedstrijdpunten en 39 bordpunten. De tweede prijs ging dus, met slechts 1 bordpunt verschil, naar de Tamarisk die 13 wedstrijdpunten en 47 bordpunten veroverden.


Dat betekent van de 24 gespeelde partijen werden er 21 gewonnen. Kampioen werd de nummer twee van vorig jaar: de Duykeldam, met eveneens 13 wedstrijdpunten, maar 48 bordpunten!

Behalve de prijswinnaars gingen ten slotte ook alle andere deelnemers tevreden naar huis met een aandenken aan het toernooi: een fraaie medaille en nog een leuk boekwerkje, uiteraard over dammen.

Klik hier voor alle foto's

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Denksport
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
Adverteerder in de rubriek Tamarisk
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.3 °C
  • 0.0 mm
  • 10.8 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top