Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Adm. Financiële Advisering Kafa
Flevolamb Flevolamb

Biddinghuizen vanuit de lucht

Donderdag 25 oktober 2007
Biddinghuizen vanuit de lucht
Foto: Dick van de Graaf

BIDDINGHUIZEN - Vorige week heeft Dick van de Graaf, bekend van de groenvoorziening in Biddinghuizen, de Flevopolder van grote hoogte mogen aanschouwen. Vanuit een vliegtuig fotografeerde bij de polder en ook Biddinghuizen.

Flevoland in een notedop
Na een aantal pogingen moest het toch eens een keer lukken om de Flevopolder van grote hoogte te bekijken. Je bent erg afhankelijk van het weer want het is al snel zo mistig of bewolkt dat fotograferen geen zin heeft. Vorig jaar tijdens de zomerfeesten van Biddinghuizen heb ik een vlucht met een zweefvliegtuig gemaakt en dat heeft zoveel indruk op mij gemaakt dat ik zoiets nog wel eens een keer wilde doen. Ik heb toen een vlucht boven Biddinghuizen kunnen maken en daar heb ik een leuke fotoreportage van gemaakt. Ik had daarom het idee om dat nog maar eens te doen. Het is bijzonder om de verandering van het dorp op deze manier te kunnen vastleggen.


Het nieuwe winkelcentrum

Ik heb samen met mijn broer een route gemaakt van wat wij graag wilden zien van het landschap van Flevoland. Met de piloot overleg gehad en toen was het moment daar dat we de lucht in konden. Mijn broer werkt ook als wijkbeheerder, in Swifterbant, dus daar zijn we eerst naartoe gevlogen. Lelystad-Swifterbant is niet zo heel ver dus hier waren we in 'no- time'. We hadden prachtige vergezichten, de dijk richting Enkhuizen konden we prachtig zien liggen. Er is een "maar" van fotograferen vanuit een vliegtuig. Als je echt mooie en goede foto's wilt maken, dan moet je dat kunnen doen via een luikje in het raam of door een openslaande deur. Dit laatste hebben wij gedaan. Dit is toch wel bijzonder om op een hoogte van zo'n 400 meter de wijde wereld in te kijken.


Via Swifterbant naar Roggebot gevlogen. Hier ben je ook in de buurt van de Hanzetunnel, deze werkzaamheden volg ik al vanaf het begin. Ik kom hier regelmatig om de werkzaamheden vast te leggen. Dit is dus wel heel bijzonder om deze werkzaamheden vanuit de lucht te kunnen aanschouwen. Het is geweldig hoe dit wordt uitgevoerd en ook hoe er naar elkaar wordt toegewerkt.


Doorgevlogen naar Biddinghuizen, een paar rondjes boven het dorp gemaakt. De veranderingen zijn goed zichtbaar, het winkelcentrum is klaar en hier staan geen heimachines meer zoals 1,5 jaar gelden. De Tas wordt volop gebouwd, hier zijn de contouren al duidelijk zichtbaar van wat het gaat worden. Het is heel bijzonder hoe Biddinghuizen er vanuit de lucht uit ziet. We hebben ook nog een paar rondjes boven de ijsbaan van Dorhout Mees gevlogen, hier zijn de contouren ook goed zichtbaar en je kunt ook precies zien waar er al ijs ligt.


Dorhout Mees

Via Harderwijk weer naar Lelystad gevlogen, we zijn 1 uur weggeweest. Het uitzicht was formidabel, je had vergezichten richting de Veluwe en het IJsselmeer. We hebben een prachtige fotoreportage kunnen maken. Want het bijzondere hiervan is dat je de veranderingen in het landschap kunt vastleggen. Het was een bijzondere ervaring om zo Flevoland vanuit de lucht te kunnen aanschouwen.


Klik hier voor alle foto's
Klik hier voor alle foto's

Dick van de Graaf

Fotoboeken:


actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 5.7 °C
  • 0.0 mm
  • 8.0 °C
Weerstatistieken ->
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top