Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Peter Evers Peter Evers
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

In Vogelvlucht: Herfstkleuren

Woensdag 31 oktober 2007
In Vogelvlucht: Herfstkleuren

BIDDINGHUIZEN - De Wintertijd is aangebroken, de dagen worden korter. De vogels maken zich op voor de winter en de bomen en struiken vertonen prachtige herfstkleuren.

Het einde van het groeiseizoen is nabij. Als we eens een rondje door het dorp maken, zien we bomen en struiken prachtig verkleuren.

Waarom verkleuren de bladeren? de bladeren bevatten bladgroenkorrels, deze korrels geven de groene kleur aan de bladeren en worden ook wel chlorohpyl genoemd.


Nu de dagen korter worden en de winterperiode aanbreekt, hebben zij geen functie meer.

Nu gaat er niks in de natuur verloren en daarom is hier ook een prachtige oplossing voor gevonden. De groene kleur verdwijnt. En dan gaan rood, oranje en geel overheersen. Want de bladeren bevatten niet alleen groene bladkorrels, ook grote aantallen rode, oranje en geelachtige kleurstoffen. Deze worden ook wel carotenoïden genoemd.


De bomen en struiken hebben alleen belang bij het afbreken van de groene korrels. Deze hebben de meest waardevolle voedingstoffen in zich en dat is natuurlijk zonde als dat met het blad op de grond valt en wordt afgevoerd.

Nu worden deze groene bladgroenkorrels uit de bladeren ontrokken en opgeslagen in diverse onderdelen van de boom of struik, (stam, takken of wortels). De carotenoïden zijn in dit opzicht niet zo heel belangrijk en zij vertonen nu dus deze prachtige herfstkleuren, waar wij van kunnen genieten.


Op de foto, de bomen die zo geweldig rood verkleuren, de Amberbomen. Ze staan aan de Buitenkant en zijn bekend om hun prachtige herfstkleuren.


Klik hier voor alle foto's

Mannen groenvoorziening Biddinghuizen

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wijkpost
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
Adverteerder in de rubriek Groenvoorziening
Klusbedrijf Johan Bramer
Klusbedrijf Johan Bramer
Adverteerder in de rubriek In Vogelvlucht
Kjell's Opslag
Kjell's Opslag
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top