Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Swampworld Dionaea Muscipula P9 - Vleesetende plan


 • Swampworld Dionaea Muscipula P9 - Vleesetende plan
  Swampworld Dionaea Muscipula P9 - Vleesetende plan Latijnse naam: Dionaea Muscipula

  Herkomst:
  De Dionaea Muscipula, ook wel Venus Vliegenval of Venusvliegenvanger genoemd, is een bijzonder fascinerende moerasplant. Hij komt alleen voor langs de kust van Carolina in de Verenigde Staten.

  Met zijn prachtige blaadjes vangt hij vliegen, muggen en andere insecten waarna hij ze opeet! De blaadjes van de Venus Vliegenval lijken dan ook op bekjes met scherpe tandjes. De binnenkant van de bladeren is rood en is voorzien van haartjes. Zodra er twee keer een haartje wordt aangeraakt, slaat de val dicht. Een slimme constructie, want door dit pas na de tweede aanraking te doen, klapt de val niet voor niets dicht als er bijvoorbeeld een blaadje of regendruppel op valt. Zodra de val volledig is gesloten is, scheidt de plant een vloeistof af met enzymen die het insect verteren

  Kleine insecten die in de Venus Vliegenval terechtkomen, worden door de plant verteerd. Dit duurt ongeveer 10 dagen en dan gaan de blaadjes weer open. Het dichtklappen van de insectenval kost de plant veel energie. Wij raden daarom af de blaadjes aan te raken. Wel kunt u de plant af en toe een vliegje of mugje voeren om het fascinerende dichtklappen van de val te bekijken.

  Verzorging:
  De Dionaea Muscipula heeft een vochtige omgeving nodig en staat het best in een voedingsbodem van turfmolm met spaghnum. Het best kan er gebruik gemaakt worden van regenwater of gedestilleerd water.

  Standplaats
  Zon. De Venus Vliegenval voelt zich het meest thuis op een lichte plek, uit het directe zonlicht.

  Wat zit er in de verpakking?
  - Vleesetende plant
  - Gekleurde potje (verrassing welke kleur)
  - Cadeau beker
  - Verzorgingtips
  - Kortingsvoucher voor een volgende aankoop

  Alle planten worden vers geleverd vanuit onze eigen kwekerij in Nederland. Met meer dan 30 jaar ervaring kunnen wij u de beste kwaliteit bieden en geven wij standaard een 100% groei- en bloeigarantie.

  14,95


  Titel: Swampworld Dionaea Muscipula P9 - Vleesetende plan
  Prijs: € 14,95
  Productcode: 9200000095739740


   

Latijnse naam: Dionaea Muscipula

Herkomst:
De Dionaea Muscipula, ook wel Venus Vliegenval of Venusvliegenvanger genoemd, is een bijzonder fascinerende moerasplant. Hij komt alleen voor langs de kust van Carolina in de Verenigde Staten.

Met ....

zoeken
zoeken bol.com
bol.com
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour
Wehkamp
winkelonderdelen
twitter facebook rss top