Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

75 - Het Allerbeste Van Willeke Alberti (CD)


 • 75 - Het Allerbeste Van Willeke Alberti (CD)
  75 - Het Allerbeste Van Willeke Alberti (CD) Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van Nederlandse muziekgrootheid Willeke Alberti volgende maand, brengt Universal Music ‘Het Allerbeste van Willeke Alberti’ uit. Dit verzamelalbum geeft een uitgebreid overzicht van haar inmiddels ruim 60 jaar durende carrière en bevat alle hits, de mooiste duetten én Willeke’s eigen favoriete nummers – de zangeres was zelf nauw betrokken bij de samenstelling van het album.

  Al in 1958 debuteerde (de toen slechts 13 jaar oude) Alberti op plaat met Harlekijntje, een duet met haar vader Willy. Niet veel later scoorde Willeke zelf haar eerste top 5-hits met onder meer Norman, Spiegelbeeld, De Winter Was Lang, Mijn Dagboek en Dat Afgezaagde Zinnetje. Begin jaren 70 legde Willeke zich meer toe op acteren en was onder meer op beeld te zien in de televisieserie De Kleine Waarheid (1970) en speelfilm Rooie Sien (1975). Eind jaren 70 en begin jaren 80 brachten de singles Carolientje en Niemand Laat Zijn Eigen Kind Alleen haar weer hitsucces. Ook in de jaren 90 bleef Willeke succesvol met hits als Gebabbel (met Paul de Leeuw), Ome Jan en Groetjes Uit Rio. In 1994 nam Willeke deel aan het Eurovisie Songfestival met het nummer Waar Is De Zon. Alhoewel de grote hits vanaf het jaar 2000 uitbleven, zijn Willeke’s albums en concerten nog altijd succesvol.
  Naast al deze hits nam Willeke tijdens haar carrière tal van duetten op. Op het album zijn naast een aantal duetten met vader Willy ook samenwerkingen terug te vinden met onder andere André van Duin, Paul de Leeuw, Ramses Shaffy, Boudewijn de Groot, Jenny Arean, Ali B en het onlangs verschenen Schrijf Me Niet met Rob de Nijs. Ook het pas onlangs herontdekte Huis Te Koop, een vertaling van de Lucifer-hit House For Sale, dat Willeke in 1977 opnam maar destijds op de plank bleef liggen, is terug te vinden op de compilatie.

  17,99


  Titel: 75 - Het Allerbeste Van Willeke Alberti (CD)
  Prijs: € 17,99
  Productcode: 9200000125627098


   

Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van Nederlandse muziekgrootheid Willeke Alberti volgende maand, brengt Universal Music ‘Het Allerbeste van Willeke Alberti’ uit. Dit verzamelalbum geeft een uitgebreid overzicht van haar inmiddels ruim 60 jaar ....

zoeken
zoeken BOL.Com
Bol.com
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour
Wehkamp
winkelonderdelen
twitter facebook rss top