0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Flevolamb Flevolamb
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Wereld Vrouwen Dag in Biddinghuizen

Maandag 15 februari 2010

BIDDINGHUIZEN - Op 8 maart a.s. wordt wereldwijd “WereldVrouwenDag” georganiseerd. Sinds 1975, het internationale jaar van de Vrouw, wordt deze dag wijd verspreid over de hele wereld gevierd. In 1978 werd 8 maart door de Verenigde Naties officieel erkend als internationale vrouwendag en in sommige landen is het inmiddels een officiële feestdag.

Op vrijdag 5 maart a.s. wordt in Biddinghuizen, in het kader van WereldVrouwenDag, een bijeenkomst georganiseerd door ondernemende vrouwen uit deze plaats.

Op deze bijeenkomst zullen een groot aantal vrouwen uit Biddinghuizen zichzelf presenteren in de vorm van demonstraties/presentaties e.d. Onder de ondernemende vrouwen bestaat een grote diversiteit, zo zullen er diverse kunstenaressen, kappers, pedicures, sportinstructrices, masseuses, eigenaresses van webshops aanwezig zijn maar ook bijv. een tattoo shophoudster en een schrijfster van levensverhalen.

Te veel om op te noemen. Het beloofd een gezellige dag te worden waar van alles te zien en te beleven valt.

Internationale Vrouwendag staat voor het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. De viering ervan vindt vaak plaats rond een specifiek thema - bijvoorbeeld voor vrouwenrechten of tegen geweld of armoede - dat soms landelijk maar meestal lokaal wordt bepaald.

Het thema van deze dag in Biddinghuizen is: Samen één voor opvang voor meisjes in de prostitutie; het Lerato House in Zuid Afrika. Het Lerato House is een opvanghuis voor meisjes van 11 tot 25 jaar, die op straat leven en in de prostitutie verzeild raken. Hier probeert men de meisjes door middel van onderwijs, traumatherapie, gezinshereniging, recreatie en sport weer een plaatsje te geven in de maatschappij. De opbrengst van deze dag zal geheel ten goede komen aan dit doel.


Daarnaast zijn er diverse lokale ondernemers bereid gevonden om te sponseren nl.; C1000, Bakkerij Tietema, Van Bemmel Bloemen, De Orchidee, Snackbar Twins, zodat er zoveel mogelijk geld naar het Lerato House gaat.

Iedereen is van harte welkom. Van jong tot oud, dames én heren. Graag presenteren de ondernemende dames uit Biddinghuizen zich aan u. U bent van harte welkom op vrijdag 5 maart a.s. van 15.00 tot 21.00uur in de Voorhof in Biddinghuizen. De toegang is gratis.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.6 °C
  • 0.4 mm
  • 6.5 °C
Weerstatistieken ->
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top