Flevolamb Flevolamb
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Adm. Financiële Advisering Kafa

Osbornegroep en Scharrelberg zoeken samenwerking

Vrijdag 25 februari 2011
Osbornegroep en Scharrelberg zoeken samenwerking
Foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag vond er een ontmoeting plaats tussen het bestuur en leiding van scouting De Osbornegroep en de vrijwilligers van de Scharrelberg.

Beide partijen willen graag een nieuw onderkomen en waarom wordt dat niet gecombineerd in één gloednieuw clubgebouw. Een ideale mogelijkheid. Onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers werd daar over gepraat en gevisualiseerd bij het huidige dierenverblijf van de Scharrelberg.

Natuurlijke omgeving
Voor de scoutinggroep is het belangrijk dat het nieuwe clubhuis in een natuurlijke omgeving staat welke veilig te bereiken is voor de scouts. Voor de dieren van De Scharrelberg is een nieuw verblijf gewenst welke voldoet aan de hedendaagse eisen die door de overheid zijn gesteld aan een kinderboerderij.


Plannen
De plannen voor dit unieke samenwerkingsproject kwamen vanuit de Osbornegroep en de Vereniging van Dorpsbelangen. Om het plan kracht bij te zetten is Stichting de Scharrelberg opgericht, een noodzakelijke samenwerking, om de belangen van alle partijen te behartigen. Een unieke krachtenbundeling om de realisatie van het gebouw te versterken.

Gezamenlijke activiteiten
Stichting de Scharrelberg is opgericht om als eigenaar en beheerder van het gebouw te fungeren. Door de bouw van het nieuwe clubgebouw, waarbij de dierenweide en de scouting zo dicht naast elkaar verblijven, is het mogelijk om gezamenlijk een aantal jaarlijkse activiteiten te organiseren. Daarbij zijn er diverse andere gebruikers zoals IVN, scholen, buitenschoolse opvang enzovoort.


Inmiddels is er een financiële bijdrage toegezegd vanuit de gemeente, mits er ook een Leaderbijdrage wordt verkregen. De aanvraag voor deze bijdrage ligt op dit moment bij Leader, ter beoordeling.

Vrijwilligersuren
Vele vrijwilligersuren zullen in de bouw moeten worden gestoken om het geheel financieel haalbaar te maken. Diverse ouders en vrijwilligers uit Biddinghuizen hebben hun medewerking in de realisatie van dit unieke clubgebouw al toegezegd. Maar uiteraard is alle hulp voor dit prachtige project nodig.

De samenwerking tussen de Scharrelberg en de Osbornegroep belichaamt weer het Biddinghuizens saamhorigheidsgevoel, waar de samenleving van Biddinghuizen trots op kan zijn.

Dorpsbelangen Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Scharrelberg
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Adverteerder in de rubriek Scouting
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.5 °C
  • 0.0 mm
  • 10.4 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top