Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

In het verleden zijn bedrijven die Biddinghuizen rijk is bezocht en beschreven in de BHZNet rubriek: Dorp in Bedrijf. Hier vindt u de archieven hiervan.

Wij willen tevreden mensen

Op bezoek bij HediBouw

HediBouw Al meer dan 35 jaar is HediBouw gevestigd in Biddinghuizen en met de ongeveer 45 personeelsleden is het uitgegroeid tot een omvangrijk bedrijf waar ook andere bedrijven uit de regio van kunnen meeprofiteren. We zijn in gesprek met directielid Paul Hetsen.

“Mijn vader, Peter Hetsen, startte dit bedrijf in 1970 met een compagnon, Dhr. Dierkes. Uit de achternamen van beide compagnons ontstond de naam Hedi”, vertelt Paul Hetsen. “Uiteindelijk ging mijn vader alleen verder en in de jaren ontstond het bedrijf zoals dat nu is gevestigd aan de Noorderbaan.” Vader Peter werkt nog steeds in het bedrijf, maar draagt de vlag steeds verder over aan zoons Paul en Jeroen. Hij was wel degene die er uiteindelijk voor koos om te verhuizen van de Havenweg, vanwaar HediBouw ruim twintig jaar opereerde, naar de Noorderbaan. Paul Hetsen: “Dat had alles te maken met de plannen die de gemeente had met de Havenweg. Ook al staan de geplande woningen er nog steeds niet, de verhuizing heeft ons goed gedaan. Met dit ‘nieuwe’ pand, dat midden jaren ’90 werd betrokken, kunnen we veel beter uit de voeten.”


Werkoverleg tussen Jeroen Hetsen en Wim Kluin

Wat doet HediBouw?
HediBouw, ooit begonnen met vooral bouwprojecten in de agrarische sector, bestaat ondertussen uit drie afdelingen: agrarische bouw, utiliteitsbouw en bukla (Burgerwerk en kleine aannemingen). Iedere afdeling heeft een specifieke van werken en daarom ook een eigen projectleider. “We zijn groot geworden door projecten in de agrarische bouw”, vertelt Paul Hetsen. “Nog steeds hebben we hier trouwens veel opdrachtgevers. De toepassingen zijn veelzijdig. Je kunt bijvoorbeeld denken aan nieuwbouw van bewaarplaatsen voor agrarische producten, koelhuizen, machinebergingen en caravanstallingen.” Daarnaast worden ook bestaande bewaarplaatsen aangepast en onderhouden.


In de agrarische sector heeft HediBouw nog steeds veel opdrachtgevers

De tweede tak is de utiliteitsbouw, ofwel nieuwbouw, onderhoud en verbouwing van kantoren, bedrijfspanden en winkelpanden. Paul Hetsen: “Een recent project dat we hebben uitgevoerd is bijvoorbeeld de verbouwing van de C1000. Of de verbouwing van Klamer Fietsen.” In dat opzicht zijn er veel panden in Biddinghuizen waar HediBouw aan heeft (mee)gewerkt. Op het industrieterrein is er natuurlijk het eigen pand, maar bijvoorbeeld ook de panden van Installatiebedrijf Hoogeveen, F1 Zonwering, Akno, Kraaikamp, Gema apparatenbouw, Ecosave en Efesto. En dat is slechts een greep in het brede scala aan projecten.


Het pand van Kraaikamp Wagenbouw en Brandsma Metselwerken

Als consument kennen we HediBouw vooral van de derde tak. Bukla bedient particuliere klanten voor verbouwingen, renovaties, de bouw van villa’s en luxe bungalows en aan- of uitbouw van woningen. “Werkzaamheden aan een woning hebben altijd effect op het levenspatroon van de mensen die er tijdens de verbouwing blijven wonen”, vertelt Paul Hetsen. “Door een strakke planning dragen we eraan bij dat de leefsituatie van mensen zo kort mogelijk wordt belast.”

Pand
In het pand aan de Noorderbaan wordt veelal het voorbereidende werk gedaan. Het maken van tekeningen en offertes, maar ook het aansturen van de mensen en het ervoor zorgdragen dat de materialen die op de bouw nodig zijn op tijd klaar liggen in het magazijn. Paul Hetsen: “Soms worden delen voor een bouw bij ons in het pand voorgefabriceerd en daarna in zijn geheel geplaatst. Dit doen we vooral wanneer het op die manier sneller en beter kan. Voor de rest zitten onze (uitvoerende) mensen meestal bij de klant.”


Werkvoorbereiding in de werkplaats

Op maat
De projecten die HediBouw uitvoert zijn nagenoeg altijd op maat gemaakt. Er vindt dus eerst een gesprek plaats tussen hen en de klant. Daarna wordt, al dan niet voorzien van tekeningen, een offerte uitgebracht. Wanneer na opdracht ook de bouwvergunning binnen is, wordt het werk uitgevoerd. “Vaak schakelen we hiervoor bedrijven uit de regio in,” vertelt Paul Hetsen. “Want net als onze klanten, willen we ook de bedrijven waarmee we samenwerken zo dicht mogelijk bij huis hebben.” In Biddinghuizen werkt HediBouw bijvoorbeeld veel samen met Akno en Efesto, maar ook de diensten van Installatiebedrijf Hoogeveen worden ingezet.

Visie
De visie van ‘de familie’ Hetsen is er één die eenvoudig klinkt, maar waar het hele bedrijf wel bij vaart. “Wij willen tevreden mensen”, aldus Paul Hetsen. “Door kwalitatief hoogwaardige projecten uit te voeren tegen een redelijke prijs op een veilige manier. Het gaat er daarbij niet alleen om dat onze klanten tevreden zijn, maar dat ook onze medewerkers met plezier hun werk uitvoeren.”


Of Paul Hetsen nog lang in het bedrijf zal blijven werken? “Ik heb na mijn MTS gestudeerd aan de HTS bouwkunde, met het idee eerst bij andere bedrijven rond te kijken en daarna bij HediBouw aan de slag te gaan. Op een bepaald moment kwam er een functie vrij en ben ik die gaan invullen. Het is toch het bedrijf van je vader, maar ook steeds meer van ons. En van onze mensen. Ja, als het aan mij ligt werk ik hier nog een hele lange tijd”, besluit hij het gesprek.

Bedrijfsinformatie HediBouw
Adres:Noorderbaan 38
Postcode:8256 PR
Plaats:Biddinghuizen
Tel:0321-331649
E-mail:info@hedibouw.nl
Website:http://www.hedibouw.nl/
zoeken
bedrijf in beeld HediBouw HediBouw HediBouw HediBouw HediBouw HediBouw HediBouw HediBouw HediBouw HediBouw HediBouw HediBouw HediBouw HediBouw HediBouw HediBouw HediBouw
twitter facebook rss top