Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Tel. 0321-333169 Peter Evers
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

In het verleden zijn bedrijven die Biddinghuizen rijk is bezocht en beschreven in de BHZNet rubriek: Dorp in Bedrijf. Hier vindt u de archieven hiervan.


Gelegen aan (of beter gezegd: in) het Veluwemeer vinden we aan de Bremerbergdijk, naast het Aquacentrum, een prachtig schip dat wordt ingezet als Hotel, Restaurant en Café. Aan boord van de nostalgische Prinses Maxima zijn we in gesprek met Ton Verhulsdonck.

Feesten in scheepssfeer

Op bezoek bij Restaurant Hotelschip Prinses Maxima

Restaurant Hotelschip Prinses Maxima Gelegen aan (of beter gezegd: in) het Veluwemeer vinden we aan de Bremerbergdijk, naast het Aquacentrum, een prachtig schip dat wordt ingezet als Hotel, Restaurant en Café. Aan boord van de nostalgische Prinses Maxima zijn we in gesprek met Ton Verhulsdonck.

Het echtpaar Ton & Monique Verhulsdonck is de trotse nieuwe eigenaar van het schip sinds april van dit jaar. Een schip met een rijke historie. Verhulsdonck: “Als één van de sterkste sleepboten van de Donau heeft dit in 1937 gebouwde schip jaren dienst gedaan. De sterke motoren van het schip waren in die tijd in staat om 10 á 15 schepen voort te trekken over de rivier.” Zo ging dat in de tijd dat paard en wagen niet langer werden gebruikt in de scheepvaart, maar sleepboten dit werk overnamen. “In de jaren ’60 is het schip omgebouwd tot hotelschip. Eerst varend en later in de haven van Amsterdam”, vertelt Verhulsdonck. “Begin jaren negentig is het verplaatst naar de huidige locatie in Biddinghuizen.” De sporen van het verleden zijn aan boord gelukkig nog goed zichtbaar. In de machinekamer bijvoorbeeld, waar de motoren naast elkaar zijn opgesteld. “Maar ook in de kamers die we hebben”, verklaart Verhulsdonck. “Op het benedendek bijvoorbeeld kunnen mensen overnachten in de oude bemanningshutten. Relatief klein, maar een prachtige plaats om te overnachten.”


Eén van de hutten op het benedendek

Uitzicht
Het Veluwemeer is Verhulsdonck overigens niet vreemd. Hoewel het uitzicht hier, met Nunspeet en Doornspijk tegenover het water, nét iets anders is dan tijdens zijn vorige baan. Verhulsdonck: “Hiervoor was ik algemeen manager op het Rivièra Parc. Inhoudelijk iets heel anders maar de voor mij belangrijkste overeenkomst is er: het kunnen omgaan met mensen. Hoe drukker het is, hoe meer ik in mijn element ben.” In zijn werkwijze heeft hij nog een overeenkomst met het werk bij het Rivièra Parc. “Samenwerken met andere ondernemers deed ik toen en doe ik nu weer. Ik ben eigenlijk continu op zoek naar goede partners, zodat we elkaars activiteiten kunnen versterken”, vertelt Verhulsdonck. Zo werkt Hotelschip Prinses Maxima onder andere nauw samen met het naastgelegen schip van ‘Rondvaarten Veluwemeer’ en is het bedrijf lid van de Vereniging Flevoboulevard. In september opent de derde editie van ‘Flevoboulevard Swingt’ op het schip. “Maar ook met bijvoorbeeld Landstede werken we samen. Zij gebruiken ons schip als trainingslocatie en op zo’n dag nemen hun studenten horeca ons schip even over. Koks in opleiding bereiden de maaltijd, om dit te laten uitreiken door bedieners in opleiding.”


Verhulsdonck kijkt uit over het Veluwemeer

De werkzaamheden die worden verricht door de Verhulsdoncks en hun personeel, zijn goed te vergelijken met die van anderen in de horeca. “Maar om ons dagelijks werk goed te kunnen begrijpen, is een nadere uitleg over het schip wel goed om te horen”, vertelt Verhulsdonck. En dat blijkt als we een rondleiding krijgen op dit zeventig meter lange schip. Verhulsdonck: “Het schip bestaat uit vier lagen en biedt zo overnachtingsruimte aan ruim 100 personen. Op het benedendek zitten groepshutten, vroeger in gebruik door de bemanning van het schip. Ook bevindt zich hier de machinekamer, al loopt deze nog wat etages door naar boven.” Een etage hoger vinden we een zaal waar ontbijt en avondeten voor hotelgasten wordt geserveerd. Ook de kombuis (keuken) is hier gevestigd en ook hier zijn er tweepersoons hutten, met een prachtig uitzicht over het water. “Bij mooi weer zijn de twee bovenste dekken het mooist om te verblijven”, vertelt Verhulsdonck. “Het terras, bar/restaurant en promenadedek bevinden zich op de eerste etage. Bovenop hebben we naast de stuurhut ook een loungedek.” De daggasten zijn dan ook vooral te vinden op deze dekken. Verhulsdonck: “Je kunt bij ons uniek ontspannen op een nostalgisch schip met een prachtig uitzicht!”


Het loungedek is een aanrader bij mooi weer

Unieke kansen
Maxima biedt meer unieke kansen voor haar gasten, want bij het vieren van een bruiloft of ander feest, kunnen de bezoekers ook overnachten. “Iets wat je, zeker tegen deze prijs, zelden ziet”, vertelt Verhulsdonck. Maar ook voor bezoekers van recreatieve bedrijven in de buurt biedt het bedrijf mogelijkheden. Mensen die aan één dag FlevOnice of Walibi World niet genoeg hebben, kunnen op de Prinses Maxima prima overnachten. “Daarnaast organiseren we diverse activiteiten, zoals een wekelijkse bingo op donderdagavond en onbeperkt kluiven (kippenvleugels en spare-ribs) op de woensdag.” Eigenlijk, zo blijkt tijdens het gesprek, zit Verhulsdonck nog vol ideeën voor de toekomst. Iets wat een echte ondernemer kenmerkt en zeker de moeite waard om eens van dichtbij te bekijken.

zoeken
bedrijf in beeld Restaurant Hotelschip Prinses Maxima Restaurant Hotelschip Prinses Maxima Restaurant Hotelschip Prinses Maxima Restaurant Hotelschip Prinses Maxima Restaurant Hotelschip Prinses Maxima Restaurant Hotelschip Prinses Maxima Restaurant Hotelschip Prinses Maxima Restaurant Hotelschip Prinses Maxima Restaurant Hotelschip Prinses Maxima Restaurant Hotelschip Prinses Maxima Restaurant Hotelschip Prinses Maxima Restaurant Hotelschip Prinses Maxima Restaurant Hotelschip Prinses Maxima Restaurant Hotelschip Prinses Maxima Restaurant Hotelschip Prinses Maxima Restaurant Hotelschip Prinses Maxima Restaurant Hotelschip Prinses Maxima Restaurant Hotelschip Prinses Maxima Restaurant Hotelschip Prinses Maxima
twitter facebook rss top