Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

In het verleden zijn bedrijven die Biddinghuizen rijk is bezocht en beschreven in de BHZNet rubriek: Dorp in Bedrijf. Hier vindt u de archieven hiervan.


Maar weinigen in Biddinghuizen weten zich een tijd te herinneren waarin Schuurhuis niét de plaatselijke supermarkt bestuurde. BHZNet.nl spreekt met ‘troonopvolger’ Jan Schuurhuis, eigenaar en bedrijfsleider van de C1000 aan de Dreef.

Detaillist zonder fratsen

Op bezoek bij C1000 Schuurhuis

C1000 Schuurhuis Maar weinigen in Biddinghuizen weten zich een tijd te herinneren waarin Schuurhuis niét de plaatselijke supermarkt bestuurde. BHZNet.nl spreekt met ‘troonopvolger’ Jan Schuurhuis, eigenaar en bedrijfsleider van de C1000 aan de Dreef.

Wat iedereen zich nog wel herinnert, is de heropening van de winkel in februari jongstleden. De winkel is nu een stuk groter en bovendien helemaal anders ingericht. Volgens de nieuwe C1000-formule. Schuurhuis: “Binnen Schuitema hebben we het hierbij over een derde generatie winkel, met hierin elementen van de vierde generatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vernieuwde bakkerij, maar ook bijvoorbeeld aan het kunnen proeven van brood of vleeswaren. Mensen zien winkelen steeds meer als een beleving en onze nieuwe winkel komt hieraan tegemoet.”


De vernieuwde broodafdeling

Met het wegvallen van de Méérmarkt is Schuurhuis momenteel de enige supermarkt in het dorp. Alleen maar een voordeel, zou je denken, maar Schuurhuis ziet dit anders. “Wanneer je twee winkels in een dorp hebt, houd je elkaar scherper,” vertelt Schuurhuis. “Zeker wanneer je elkaar kunt aanvullen, is dat een winst voor het winkelcentrum en daarmee voor het dorp. Een interessanter winkelcentrum is op lange termijn dus ook goed voor mijn bedrijf.” C1000 is de eerste winkel die al bijna gereed is voor het nieuwe winkelcentrum. In de week na Pasen wordt de laatste hand hieraan gelegd, als ook de voorpui in de stijl van het nieuwe centrum wordt gebracht. Een aluminium voorgevel met lichtbak en een glazen luifel zal het aanzicht van de winkel verder verbeteren.

Emballage
Schuurhuis is al lang onderdeel van het Biddinghuizer centrum. “Mijn ouders zijn hier in 1965 begonnen. Dus al bijna vanaf de start van het dorp,” vertelt Schuurhuis. “Drie jaar lang is mijn vader bedrijfsleider geweest in de winkel van Vaartjes. We woonden toen nog aan de Voor.” Na drie jaar kon Schuurhuis een winkel krijgen in Harderwijk. “De Centra in Stadsdennen. Tot voor kort bestond deze nog als C1000, maar nu is deze overgenomen door Boni Supermarkten,” aldus Schuurhuis. 10 jaar lang werd de winkel in Harderwijk gerund, totdat de winkel in Biddinghuizen in 1979 overgenomen kon worden. Schuurhuis: “Vier jaar lang werkten mijn ouders in het pand waar nu Jade City is gevestigd. Toen kon een deel van het pand van Rikken Intermeubel worden overgenomen.” Jan hielp toen, als 10-jarige jongen, al mee in de winkel van zijn ouders. “De lege flessen werden voor mij bewaard, zodat ik deze na schooltijd kon inruimen. Zoals anderen in deze branche, ben ook ik dus begonnen op de emballage-afdeling,” memoreert Schuurhuis aan vroeger tijden.


In de vernieuwde winkel zijn de gangpaden ruimer van opzet

Onderhand kan C1000 niet meer gerekend worden tot de dorpswinkels, maar is het een uitgebreid bedrijf. Met 57 mensen op de loonlijst worden er ongeveer 25 full-time plaatsen opgevuld. De meeste werknemers wonen in Biddinghuizen of hebben hier gewoond. “Ook mijn ouders zijn nog steeds actief in de winkel en staan op de loonlijst,” vertelt Schuurhuis. “Op dit moment werken ze nog 10 uur per week en springen zo bij waar nodig.” De betrokkenheid bij de klanten uit Biddinghuizen geldt voor Jan net zo goed als voor zijn ouders. Met de nieuw overgekomen klanten van Méérmarkt kan dus ook goed worden omgegaan. Schuurhuis: “Bij Dirk Zoet en daarna Van Loo, was men gewend aan een stuk persoonlijke aandacht. Die aandacht geven wij ze nu ook en zo bouwen ook wij een band met ze op. Een aantal van de mensen die bij Méérmarkt werkte, werkt nu hier. Zij kennen deze klanten goed en kunnen hen ook nu wegwijs maken in onze winkel.”

Majoor
Naast ondernemer is Jan Schuurhuis ook op ander vlak actief. Jarenlang was hij Tamboer Majoor bij Maris Sonores en alweer 13 jaar is hij actief bij de vrijwillige brandweer van Biddinghuizen. Als bevelvoerder van dit korps zorgt hij met de andere vrijwilligers voor een stuk extra veiligheid rond het dorp. Tot slot runt hij samen met zijn vrouw Mirjam de Tzigane’s hondenkennel. Nu nog alleen met herders, maar straks ook met poedels. C1000 is, behalve voor de dagelijkse boodschappen, een bekend bedrijf in het dorp. Als hoofdsponsor van BAS Voetbal en sponsor van onder meer de tennis, biljart en gymnastiek heeft het bedrijf een sportieve insteek. Daarnaast worden ook tal van evenementen gesponsord.


Biddinghuizen
“Het leiden van de supermarkt verveelt me nog lang niet en ik kan hier in Biddinghuizen nog jaren vooruit,” aldus Schuurhuis. “Eén van de dingen die een nieuwe impuls kan gebruiken, is de winkeliersvereniging.” Schuurhuis is hier sinds enige jaren voorzitter van. “Met het nieuwe winkelcentrum, moeten we als winkeliers ook de koppen bij elkaar blijven steken. Vaak zijn er bijvoorbeeld voordelen te halen door dingen samen op te lossen. Bovendien blijft een goede buur ook in een winkelcentrum beter dan een verre vriend.”

Bedrijfsinformatie Albert Heijn Jan Schuurhuis
Adres:Dreef 1A
Postcode:8256 AW
Plaats:Biddinghuizen
Tel:0321-335550
zoeken
bedrijf in beeld C1000 Schuurhuis C1000 Schuurhuis C1000 Schuurhuis C1000 Schuurhuis C1000 Schuurhuis C1000 Schuurhuis C1000 Schuurhuis C1000 Schuurhuis C1000 Schuurhuis C1000 Schuurhuis C1000 Schuurhuis C1000 Schuurhuis
twitter facebook rss top