Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Teakhouten meubelen PolderTEAK

In het verleden zijn bedrijven die Biddinghuizen rijk is bezocht en beschreven in de BHZNet rubriek: Dorp in Bedrijf. Hier vindt u de archieven hiervan.


Via de activiteiten rond Koninginnedag werd KWT voor veel inwoners van Biddinghuizen pas sinds een paar jaar geleden bekend. Toch is het bedrijf nu alweer tien jaar gevestigd in Biddinghuizen. In onze rubriek ‘Dorp in Bedrijf’ zijn we op bezoek bij KWT Group en in gesprek met Hilde Boers.

"Duurzaam ondernemen is onze visie"

Op bezoek bij KWT Group

KWT Group Via de activiteiten rond Koninginnedag werd KWT voor veel inwoners van Biddinghuizen pas sinds een paar jaar geleden bekend. Toch is het bedrijf nu alweer tien jaar gevestigd in Biddinghuizen. In onze rubriek ‘Dorp in Bedrijf’ zijn we op bezoek bij KWT Group en in gesprek met Hilde Boers.

“Waterbeheer is een typisch Nederlands kennisgebied dat wereldwijd met interesse wordt gevolgd. Van de grote waterkeringen tot de nieuwste technieken in onze agrarische gebieden. De KWT Group doet er alles aan om die Hollandse trots te helpen bewaren met producten in onder meer RVS en HDPE, op zonne-energie en aangedreven door de wind.”. Zo opent de bedrijfsbrochure die we tijdens het bezoek overhandigd krijgen. Bij de entree wordt onze komst op een beeldscherm aangekondigd, waarmee het bedrijf een representatieve en professionele indruk achterlaat.


Het pand aan de Wentelploeg

Boers: “De KWT Group is begonnen in 1988 vanuit Putten. We produceerden daar waterbeheersingsproducten uit kunststof HDPE (High Density Polyethyleen). Waar toen met de hand gefreesd moest worden, gebeurt dat tegenwoordig allemaal machinaal.” KWT (wat staat voor Kunststof Waterbeheersingtechniek) vond een gat in de markt. Vroeger werd veel gemaakt van gietijzer en staal. KWT ontdekte de kracht van kunststof: dit is lichter en gaat langer mee. “Kunststof heeft ook beperkingen,” vertelt Boers, “dus besloten we ook in RVS te gaan werken. De locatie in Putten werd ondertussen te klein en uitbreiden is daar niet alleen lastig, maar ook duur.” Het bedrijf verhuisde zo in 1997 naar Biddinghuizen en vond een pand tegenover Schaap. “We wilden daar zeker een jaar of tien zitten,” herinnert Boers zich het oude pand,” maar we groeiden zo snel, dat we sinds 2002 een nieuw pand hebben aan de Wentelploeg.” Dat de groei sindsdien niet is gestopt, blijkt wel uit het feit dat sinds januari van dit jaar in twee ploegendiensten wordt gewerkt.


Sinds kort wordt er een nieuw apparaat gebruikt voor het lassen van kunststof

Water
Ook in Flevoland zien we overal om ons heen vormen van waterbeheersing. Tenminste, als we goed kijken. Want vaak vallen de dingen die KWT maakt niet direct op, zoals bijvoorbeeld de hevels bij ‘de bult’. Boers: “Een ander project hier in de buurt is bij het Roggebotbos. Daar hebben we in opdracht van het Waterschap Zuiderzeeland een grote drijverstuw gerealiseerd. Hierdoor kan het gebied in het Roggebotbos ideaal worden gebruikt als retentieplaats voor water. De stuw zorgt er, samen met geautomatiseerde peilbeheersing, voor dat er op het juiste moment water wordt aan- of afgevoerd.” Naast stuwen en hevels, maakt de KWT Group ook kleppen, afsluiters, schuiven en andere toepassingen in waterbeheer. “Kleppen en afsluiters in verschillende diameters zijn bij ons standaardproducten. Daarnaast hebben we de zogenaamde specials. Toepassingen die op maat worden bedacht en gerealiseerd. Iedere sloot is immers anders.”

Verschillen in hoogte tussen gebieden en het willen vasthouden (of juist niet) van water, hebben ervoor gezorgd dat KWT marktleider is. “Er is geen ander bedrijf dat kunststof en RVS onder hetzelfde dak verwerkt zoals wij dat doen,” aldus Boers. De producten van KWT gaan de hele wereld over. Boers: “Via aannemersbedrijven zijn er producten van ons terug te vinden in bijvoorbeeld Dubai, Suriname en de Verenigde Staten.”


Duurzaam in Biddinghuizen
In Biddinghuizen werken ongeveer 50 mensen. Tel je hierbij de productievestiging in Bulgarije en de verkoopvestiging in België op, dan zijn dit er zo’n 65. Rond de tien werknemers wonen in Biddinghuizen, maar ook de rest komt uit de omgeving. Het bedrijf sponsort diverse verenigingen en evenementen in het dorp en is bovendien een maatschappelijk verantwoorde onderneming. “Vorig jaar zijn we genomineerd voor de Flevopenning,” vertelt Boers. “Bedrijven die milieubewust werken, komen hiervoor in aanmerking. Duurzaamheid is dan ook onderdeel van onze bedrijfsvisie. Zuinig omgaan met materialen en niet meer gebruiken dan nodig is. Natuurlijk wordt ook al ons afval (voor zover mogelijk) gerecycled.”


Kunststof afval wordt direct verzameld

Bedrijfsinformatie KWT Group
Adres:Wentelploeg 42
Postcode:8256 SN
Plaats:Biddinghuizen
Tel:0321-335563
E-mail:info@kwtgroup.nl
Website:https://www.kwtwaterbeheersing.nl
zoeken
bedrijf in beeld KWT Group KWT Group KWT Group KWT Group KWT Group KWT Group KWT Group KWT Group KWT Group KWT Group KWT Group KWT Group KWT Group KWT Group KWT Group KWT Group KWT Group KWT Group
twitter facebook rss top