Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Flevolamb Flevolamb
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

In het verleden zijn bedrijven die Biddinghuizen rijk is bezocht en beschreven in de BHZNet rubriek: Dorp in Bedrijf. Hier vindt u de archieven hiervan.


Trots als een pauw waren Wilfred en Marie-José Klamer, toen in het najaar van 2006 hun eigen fietsenwinkel 'Klamer Fietsen' opende. Op dit moment wordt de winkel al voor het eerst verbouwd, om rond Hemelvaartsdag een stuk groter te kunnen openen.

38 meter fietsen

Op bezoek bij Klamer Fietsen

Klamer Fietsen Trots als een pauw waren Wilfred en Marie-José Klamer, toen in het najaar van 2006 hun eigen fietsenwinkel 'Klamer Fietsen' opende. Op dit moment wordt de winkel al voor het eerst verbouwd, om rond Hemelvaartsdag een stuk groter te kunnen openen.

"Niet alleen de verbouwing geeft een hoop stof en rotzooi. Ook wat hier buiten gebeurt merken we goed," refereert Wilfred Klamer aan de wegwerkzaamheden op De Baan die nu al enige tijd bezig zijn. "We hebben dit in de winkel ook goed gemerkt en hadden in de voor ons belangrijke periode vlak voor Pasen weinig aanloop. Gelukkig zit dit er nu bijna op en zijn we in ieder geval zo vlak voor Pinksteren weer goed bereikbaar." De verbouwing is er wel één met resultaat. Na het slopen, stofhappen en inrichten zal Klamer Fietsen, net als De Kleine Huishoudbeurs, een lengte hebben van 38 meter. Klamer: "Mensen zeggen daarop wel eens dat het een lange, smalle winkel wordt. Maar dit zijn straks allebei winkels zoals ze eigenlijk bedoeld zijn in het winkelcentrum. Onze klanten merken hier niet veel van trouwens. De winkel blijft open. Alleen de werkplaats zal een weekje dicht zijn."


Onderhandelen
Als inwoner van Nederland denk je alles te weten over 's lands meest populaire vervoermiddel: de fiets, maar al pratend met eigenaar Wilfred Klamer merken we dat er meer komt kijken bij een goed draaiende fietsenwinkel. Onderhandelen met leveranciers bijvoorbeeld. "In het begin waren we alleen Gazelle-dealer. Tegenwoordig verkopen we daarnaast ook onder andere Sparta, Giant en Batavus," vertelt Klamer. Maar ook klanten worden steeds mondiger. Klamer: "Er is een behoorlijke groep mensen die alleen voor de prijs gaat. Bij ons staat service en kwaliteit voorop en bovendien zijn we niet direct handelaar in tweedehands fietsen." Service is ook waar de inwoners van Biddinghuizen de fietsenwinkel en reparatieafdeling mee associëren. "Persoonlijk contact met mensen is wat we allebei waarderen in dit vak," aldus Klamer.


Behalve fietsen, zijn er in de winkel ook gerelateerde artikelen te koop. Van fietstas tot kinderzitje en van sloten tot buitensportkleding.

Zowel Wilfred als Marie-José hebben al een lange geschiedenis achter de rug als het gaat om het winkelcentrum van Biddinghuizen. De vader van Wilfred, Melle Klamer, was 42 jaar lang 'dorpskapper' en stopte eind 2005. De ouders van Marie-José hebben lange tijd De Kleine Huishoudbeurs onder hun hoede gehad. Wilfred is al meer dan vijftien jaar zelf actief in winkels. Klamer: "Voordat ik eind 1991 in dienst ging, werkte ik al een paar maanden in De Kleine Huishoudbeurs. Toen ik uit dienst kwam, ben ik daar weer gaan werken. De winkel in Elburg heb ik zo'n vier jaar gerund en sinds 1996 zijn we allebei toegetreden tot de VOF."

Disselhorst
Hoe lang er al fietsen te koop zijn in Biddinghuizen is moeilijk te zeggen. "Als ik me niet vergis, had de Disselhorst ook al fietsen te koop," vertelt Klamer. "Achter die winkel begon Gerard Verhaar met reparaties. Nadat hij ermee stopte, was er een paar jaar niets, maar daarna heeft de Kleine Huishoudbeurs dit weer op zich genomen en pas toen kwam ik weer met fietsen in aanraking. Lang daarvoor heb ik stage gelopen bij een zaak in Elburg en toen al vond ik het leuk."


Bij De Kleine Huishoudbeurs was het aanbod beperkt. "Per jaar verkochten we misschien 20 fietsen, maar bijzonder is dat we toen al wel officieel Gazelle-dealer waren," aldus Klamer. "Het werk rond de fietsen nam echter steeds verder toe en uiteindelijk had ik hier een dagtaak aan. De stap naar een eigen zaak was dan ook logisch."

In ieder geval zullen inwoners van Biddinghuizen nog lang kunnen genieten van de service en kwaliteit van Klamer Fietsen. "Bij ons kun je tenminste nog terecht voor het plakken van een band. Andere fietsenmakers doen dit niet eens meer en rekenen meteen een nieuwe binnenband. Zo lang het kan, staat bij ons service voorop."

Bedrijfsinformatie Klamer Fietsen
Adres:Baan 30
Postcode:8256 AX
Plaats:Biddinghuizen
Tel:0321-330331
E-mail:info@klamerfietsen.nl
Website:http://www.klamerfietsen.nl
zoeken
bedrijf in beeld Klamer Fietsen Klamer Fietsen Klamer Fietsen Klamer Fietsen Klamer Fietsen Klamer Fietsen Klamer Fietsen Klamer Fietsen Klamer Fietsen Klamer Fietsen Klamer Fietsen Klamer Fietsen Klamer Fietsen Klamer Fietsen
twitter facebook rss top