Adm. Financiële Advisering Kafa
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Flevolamb Flevolamb
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

In het verleden zijn bedrijven die Biddinghuizen rijk is bezocht en beschreven in de BHZNet rubriek: Dorp in Bedrijf. Hier vindt u de archieven hiervan.


Op vrijdag 25 en zaterdag 26 september is er open dag bij ‘Adrichem Groen en Ambachtelijk’, zoals het bedrijf aan de Oldebroekerweg 28 vanaf dan gaat heten. Reden voor ons om van te voren al een bezoek te brengen voor de rubriek ‘Dorp in Bedrijf’. In gesprek met eigenaar Paul Mangnus.

Kwaliteit en Service voorop

Op bezoek bij Adrichem Groen en Ambachtelijk

Adrichem Groen en Ambachtelijk Op vrijdag 25 en zaterdag 26 september is er open dag bij ‘Adrichem Groen en Ambachtelijk’, zoals het bedrijf aan de Oldebroekerweg 28 vanaf dan gaat heten. Reden voor ons om van te voren al een bezoek te brengen voor de rubriek ‘Dorp in Bedrijf’. In gesprek met eigenaar Paul Mangnus.

Nu prijkt er nog ‘Adrichem Tuin en Plant’ bij de ingang van de boerderij, maar dat gaat veranderen. Naast planten zullen er op het bedrijf voortaan ook diverse ambachtelijke producten worden verkocht . “En dat past goed bij ons en onze bedrijfsvoering”, vertelt Paul Mangnus. Het bedrijf wordt omgedoopt in ‘Adrichem Groen en Ambachtelijk’. “ Mijn vrouw Lian en ik hebben altijd al iets met ‘groen’ gehad en zijn daar eerder al een aantal jaren werkzaam in geweest. Via familie zijn we met “ambachtelijk’ in aanraking gekomen. Ook dat sprak ons erg aan. Bij beide staat kwaliteit voorop. Zo komen er bij ons onder andere topkwaliteit rund-en varkensvlees, aardappelen, uien en diverse ambachtelijke producten te liggen.” De visie van het echtpaar is hierbij dat het zo direct mogelijk van de producent moet komen, om zo de beste kwaliteit te kunnen garanderen. “Dat geldt trouwens net zo goed voor de bomen en planten die we via internet en vanaf het bedrijf verkopen”, vervolgt Mangnus. “Wij kopen deze rechtstreeks van de kweker, waarna we ze soms zelf nog verder doorkweken. Als een plant eerst drie keer van eigenaar wisselt voor deze aan de consument wordt verkocht komt dat de kwaliteit niet ten goede.”


Eigenaar Paul Mangnus

Kwaliteit is één van de speerpunten. Service is minstens zo belangrijk. Mangnus: “Graag vertel ik de mensen waar ze op moeten letten bij het product dat ze kopen. Bij bepaalde planten en bomen bijvoorbeeld komt dit namelijk heel precies. Er komt meer bij kijken dan in de grond zetten en water geven. Iedere plant is in deze anders. Ook in de winkel kun je rekenen op de zelfde service.”


Bij Adrichem Groen en Ambachtelijk worden ook kerstpakketten op maat samengesteld en verkocht

Werkgever
Mangnus kent als bedrijf en als werkgever een behoorlijke geschiedenis. “Mijn ouders hebben hier akkerbouw bedreven. Toen mijn broer en ik ouder werden, was er eigenlijk te weinig werk in de winter voor drie mensen”, vertelt Mangnus. “In 1983 gingen we daarom werken in de fruitteelt (bij de familie Custers), zodat we het hele jaar door werk hadden. We hebben daarop zelf 17 jaar lang fruitbomen gekweekt en in die jaren hebben we heel wat mensen in dienst gehad.” Mangnus kweekte appelbomen tot er gesteltakken aanzaten, waarna ze werden verkocht. Een jaar later zou de boom dan vrucht gaan dragen. Mangnus: “Maar in die tijd was het werk nog een stuk arbeidsintensiever. Het rooien deden we bijvoorbeeld met 10 man in drie weken. Tegenwoordig wordt hetzelfde werk gedaan in twee dagen met maar drie mensen.” Het bedrijf kwam op een gegeven moment voor een keuze te staan. “Je moest wel groter groeien als je mee wilde blijven doen en voor ons was dit niet automatisch de keuze die we wilden maken”, aldus Mangnus. “Net toen we hierover aan het nadenken waren, kwam Jan de Wildt informeren. Hij zocht een opvolger voor Boomkwekerij Adrichem en omdat sierteelt onze interesse had, hebben we dat bedrijf overgenomen.”Sinds dit voorjaar verkoopt Adrichem Tuin en Plant vaste planten, heesters, bomen en coniferen vooral via de webshop op adrichemtuinenplant.nl. “Maar we gaan nu als Adrichem Groen en Ambachtelijk ook weer aan huis leveren,” vertelt Mangnus. “Daarbij hebben we nu mooie terrasplanten.” De ‘gevulde bakken’ zijn, als we de prijzen bekijken, zeer betaalbaar en in verschillende prijsklassen te verkrijgen. Ook dat past goed bij het Biddinghuizer ondernemersechtpaar. Plezier in het werk en doen wat bij je past zijn voor het Biddinghuizer ondernemerspaar heel belangrijk. “Daarnaast vinden we het een goede zaak als we hier mensen en bedrijven uit de regio bij kunnen betrekken”. Kompleet Reclame, Brouwerij Praght, Aannemersbedrijf Van den Heijkant, Adnima Reclameproducties, Sybit – Software op Maat, Hans & Griet en Speelkwartier. Zomaar een greep uit de bedrijven waar Adrichem Groen en Ambachtelijk regelmatig een beroep op doet. “Maar ook de uien, aardappelen en eieren die we gaan verkopen in de winkel komen uit Biddinghuizen”, vertelt Mangnus.


Nieuw in het assortiment zijn, betaalbare, gevulde bakken voor op het terras

Open 25 en 26 september kunnen belangstellenden gratis komen kijken en proeven tijdens een open dag van het bedrijf. Mangnus: “We hebben dan bijvoorbeeld een ijscokar staan, dus ook voor de kinderen is er genoeg te genieten.” Op woensdag 30 september opent het bedrijf officieel haar deuren. Vanaf dan is het bedrijf geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

zoeken
bedrijf in beeld Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk Adrichem Groen en Ambachtelijk
twitter facebook rss top