Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

In het verleden zijn bedrijven die Biddinghuizen rijk is bezocht en beschreven in de BHZNet rubriek: Dorp in Bedrijf. Hier vindt u de archieven hiervan.


Zes jaar geleden werd Trudy Stoker nog voor honderd procent afgekeurd. Tegenwoordig staat ze aan het roer van een succesvol full-service evenementenbureau. Op bezoek bij Out of Circle aan de Plantweg.

Evenementen van groot tot klein

Op bezoek bij Out of Circle

Out of Circle Zes jaar geleden werd Trudy Stoker nog voor honderd procent afgekeurd. Tegenwoordig staat ze aan het roer van een succesvol full-service evenementenbureau. Op bezoek bij Out of Circle aan de Plantweg.

Een positieve instelling en doorzettingsvermogen bleken de gouden ingrediënten om toch een toekomst te houden op de arbeidsmarkt. Stoker: “Ik werkte heel wat jaren voor een groot evenementenbureau. Vanwege mijn bindweefselziekte moest ik echter stoppen en werd zelfs voor honderd procent afgekeurd. Toen ben ik het gevecht aangegaan met onder andere het CWI om zelf te kunnen gaan werken en dat gevecht heb ik gewonnen.” Dat is ondertussen alweer vijf jaar geleden toen Stoker vanuit een garage in haar toenmalige woonplaats Dronten besloot een eigen evenementenbureau op te zetten.


Wat doet Out of Circle?
Wat precies wordt verstaan onder een full-service evenementenbureau wordt ons duidelijk als we in gesprek zijn met Stoker. ”We organiseren voornamelijk evenementen voor bedrijven en particulieren,” aldus Stoker, “maar kunnen ook ondersteuning bieden op het gebied van marketing, schrijven teksten voor bedrijven en verhuren diverse materialen. Ook voor particulieren.” Hierbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld statafels, tenten en heaters. Maar de kern van de activiteiten ligt vooral bij de evenementen. Stoker: “Bij mijn vorige werkgever ging het vooral om grote evenementen voor meer dan 500 personen. Voor mij is de lokale personeelsvereniging echter net zo leuk. Bij Out of Circle kunnen we ook op kleinere schaal en voor een kleiner budget toch iets heel leuks neerzetten.” Ondertussen werkt het bedrijf al voor diverse ondernemingen in de gemeente Dronten, maar ook bijvoorbeeld voor de Provincie Flevoland en de Kamer van Koophandel. “Onze kracht zit in creativiteit,” vertelt Stoker. “Uiteraard hangt veel van het budget af, maar je kunt bijvoorbeeld met gebruik van kleuren en eenvoudige materialen al veel sfeer creëren.”


Out of Circle opereert nu nog vanaf de begane grond

Werkwijze
Er werken nu drie mensen op kantoor voor Out of Circle. “Maar daarnaast hebben we diverse mensen die we inhuren. Bijvoorbeeld in de bediening of als host van een evenement. In die zin kunnen we voor Biddinghuizen ook een leuke werkgever zijn.” Ieder project begint met een briefing. Wat wil iemand? Wat voor gasten komen er? Zijn het oudere mensen of juist jongeren? Belangrijke vragen die een kader scheppen voor het vervolgtraject. Stoker: “Nadat de kaders bekend zijn, gaan we brainstormen en komen we met schetsen. We presenteren hierop twee of drie scenario’s aan de klant en in gezamenlijk overleg wordt hier één uit gekozen. Vanaf dan hoeft de klant eigenlijk alleen nog maar te tekenen, want wij doen de rest van het werk.” Tenminste, tenzij de klant zelf een actieve rol wil vervullen in de organisatie – want ook dat is natuurlijk mogelijk. “Het evenement zelf wordt tot in detail op papier gezet in een draaiboek, welke we van te voren doorspreken,” vertelt Stoker.


Het nieuwe logo

Biddinghuizen
Hoewel Out of Circle begon in Dronten, zit het bedrijf ondertussen alweer ruim twee jaar in Biddinghuizen. De reden hiervoor is eenvoudig, zo laat Stoker ons weten. “Mijn man Arnold begon in 2005 SRT in Biddinghuizen. Ik deed voor hem de administratie en reisde zo een jaar lang op en neer tussen Dronten en Biddinghuizen. Het was in die zin handiger dat ik mijn activiteiten vanuit hetzelfde pand zou gaan uitvoeren, dus dat ben ik dan maar gaan doen.” Ondertussen lopen beide bedrijven goed. Zo goed zelfs dat het pand, waar nu ook nog AKNO zit, is gekocht eerder dit jaar. AKNO zal op termijn verhuizen, SRT werkt vanaf de begane grond en Out of Circle zal de bovenverdieping in bezit nemen. Daarnaast zal het ondernemersechtpaar zich ook bij het bedrijf vestigen. Verhuizen naar Biddinghuizen dus. Stoker vertelt met een glimlach: “Als Drontense had ik vroeger niks met Biddinghuizen. Wel kende ik het dorp al als kind, omdat mijn vader als bouwkundig opzichter een deel van het dorp nog heeft getekend. Ik mocht dan woensdags met hem mee. Ik zou er nooit willen wonen, zei ik steevast. Toen ik Arnold, die wel in Biddinghuizen opgroeide, tegenkwam veranderde dat langzaam. Ik kreeg zo ook hier vrienden en nu gaan we hier zelfs wonen!”

Hoewel er in de regio meer evenementenbureaus zijn, ziet Stoker heb niet direct als concurrenten. “Ik geloof in onze eenvoudige aanpak. In onze wereld zijn er nogal wat bureaus die zich ‘verheven’ voelen en die een heel verhaal kunnen vertellen over een evenement. Soms moet het ook gewoon een feest kunnen zijn. Zonder poespas.”

Bedrijfsinformatie Out of Circle
Adres:Plantweg 17
Postcode:8256 SC
Plaats:Biddinghuizen
Tel:0321-335595
E-mail:info@outofcircle.nl
Website:http://www.outofcircle.nl
zoeken
bedrijf in beeld Out of Circle Out of Circle Out of Circle Out of Circle Out of Circle Out of Circle Out of Circle Out of Circle Out of Circle Out of Circle
twitter facebook rss top