Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

In het verleden zijn bedrijven die Biddinghuizen rijk is bezocht en beschreven in de BHZNet rubriek: Dorp in Bedrijf. Hier vindt u de archieven hiervan.


Kort na het 10-jarig bestaan is Vlaanderen Mailing op 1 januari 2008 omgedoopt in Vlaanderen Mailing & CopyService. Een nieuwe naam die past bij een bedrijf dat groeide van thuiswerken naar een full-time onderneming.

Vervangen na meer dan een miljoen kopieën

Op bezoek bij Vlaanderen Mailing & CopyService

Vlaanderen Mailing & CopyService Kort na het 10-jarig bestaan is Vlaanderen Mailing op 1 januari 2008 omgedoopt in Vlaanderen Mailing & CopyService. Een nieuwe naam die past bij een bedrijf dat groeide van thuiswerken naar een full-time onderneming.

Ooit werd bij een bedrijf aan de Oogstweg 4 materiaal in- en omgepakt van ‘Panini Nederland’ of, zoals velen het kennen, dat bedrijf van de voetbalplaatjes. Naast die activiteiten werden er ook al spullen opgeslagen en mailings verzorgd. Toen dit bedrijf ermee stopte, zag Wilma Vlaanderen genoeg mogelijkheden om de goede relatie met klanten te behouden. Ze startte daarop met Vlaanderen Mailing in het huidige pand aan de Oogstweg 37. Tegenwoordig werkt Wilma nog wel in het bedrijf, maar is de leiding in handen gekomen van haar kinderen. Sander Vlaanderen (27) en Marloes Loots-Vlaanderen (25) vormen nu het jonge hart van de onderneming.


Marloes Loots-Vlaanderen, aan het werk

“Toen mijn moeder begon met het bedrijf, was het nog vooral gericht op thuiswerk”, vertelt Sander Vlaanderen. “Je kunt hierbij denken aan het verpakken van kaarten of posters en in dozen gereedmaken voor verzending.” Langzaamaan kwamen er steeds meer activiteiten bij en werd thuiswerk steeds minder handig. Sander: “Tegenwoordig werken we met 6 tot 8 mensen vanuit de Oogstweg en zijn er dagelijks mensen aanwezig van half 9 tot 5 om klanten te woord te staan.”


Sander Vlaanderen vertelt over de kopieermachine

Wat doet Vlaanderen Mailing & CopyService?
“De activiteiten van VMCS, zoals het in het kort wordt genoemd, blijken al een beetje uit de naam”, verklaart Marloes Loots. “Bij het versturen van een mailing wordt een adresbestand aangeleverd met hierbij een begeleidende brief en soms ook enveloppen van de klant. Wij zorgen dan voor het printen hiervan, pakken deze in en brengen deze naar het postkantoor. Soms moeten er ook monsters worden toegevoegd.” Naast het verzorgen van mailings, is VMCS ook in het bezit van een acceptgirocontract. Marloes: “Niet iedereen mag zomaar acceptgiro’s printen en versturen. Je printer moet hierbij aan voorwaarden voldoen en die van ons doet dat.” Met dit contract is VMCS in staat om voor bijvoorbeeld bedrijven of verenigingen per brief met acceptgiro de inning van contributies in gang te zetten. Ook de ‘oude’ activiteit, het opslaan en versturen van bijvoorbeeld cadeaubonenveloppen, voert VMCS nog steeds uit. Sander legt uit: “De bedrukte enveloppen liggen bij ons opgeslagen. Op verzoek van een klant zorgen wij ervoor dat de juiste aantallen worden geteld, ingepakt en verzonden naar allerlei verkooppunten in Nederland.” Waarmee duidelijk wordt hoe die ‘Gefeliciteerd’ enveloppe om een Iris-cheque belandt.


Enveloppen worden geteld en verpakt

Printen en kopiëren
Wat in de loop der tijd een steeds groter onderdeel van VMCS is geworden, is het printen of kopiëren van allerlei zaken. Activiteiten die zich veel dichter bij huis afspelen. Marloes Loots: “Het programmaboekje voor BAS Voetbal, de liturgie voor de PKN Biddinghuizen, boekjes voor BAS Tennis of speelschema’s voor BAS Basketbal. Zomaar een greep uit print- en inbindwerk dat wij verzorgen.” Tijdens de rondleiding die we na het gesprek krijgen, zien we het kopieerapparaat dat hiervoor verantwoordelijk is. Na twee jaar en 1,3 miljoen kopietjes verder is het apparaat aan vervanging toe. Maar deze wordt dan wel toekomstgericht vervangen. Sander Vlaanderen: “We verzorgen steeds meer werk in kleur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een prijscatalogus voor een bedrijf, welke niet alleen geprint maar ook ingebonden moet worden opgeleverd. Het nieuwe apparaat geeft ons daarin veel meer mogelijkheden.”


Relatief nieuw is het assortiment geboorte- en trouwkaarten. De boeken zijn voor korte tijd te leen.

Biddinghuizen
Zowel Sander als Marloes woont in Biddinghuizen. Dat het bedrijf vooral vanuit Biddinghuizen opereert is voor dit type werk logisch, omdat er in de regio tal van bedrijven zijn die druk- of kopieerwerk doen. Sander: “Nu we bijvoorbeeld ook trouw- en geboortekaartjes kunnen verzorgen, weten steeds meer mensen uit het dorp ons te vinden. Ook bedrijven komen steeds vaker terug. Bijvoorbeeld voor het maken van hun kerstkaart of visitekaartjes. Maar ook nieuwe ideeën zijn welkom. Ik nodig iedereen met wensen op dit gebied van harte uit eens langs te komen aan de Oogstweg 37.”


VMCS beschikt over een snijmachine, waarmee alles op maat wordt gemaakt

Sander werkt pas sinds september in het bedrijf. Zijn zus bijna vijf jaar. De groeimogelijkheden en het ondernemen houden de twee voorlopig nog wel aan het roer. Ze zullen er in ieder geval alles aan doen dat u ook de komende jaren de naam Vlaanderen Mailing & CopyService nog vaak zult tegenkomen. Let hier maar eens op als u de volgende keer een gids of boekje openslaat.

zoeken
bedrijf in beeld Vlaanderen Mailing & CopyService Vlaanderen Mailing & CopyService Vlaanderen Mailing & CopyService Vlaanderen Mailing & CopyService Vlaanderen Mailing & CopyService Vlaanderen Mailing & CopyService Vlaanderen Mailing & CopyService Vlaanderen Mailing & CopyService Vlaanderen Mailing & CopyService Vlaanderen Mailing & CopyService Vlaanderen Mailing & CopyService Vlaanderen Mailing & CopyService Vlaanderen Mailing & CopyService Vlaanderen Mailing & CopyService Vlaanderen Mailing & CopyService Vlaanderen Mailing & CopyService
twitter facebook rss top