Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Flevolamb Flevolamb
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

In het verleden zijn bedrijven die Biddinghuizen rijk is bezocht en beschreven in de BHZNet rubriek: Dorp in Bedrijf. Hier vindt u de archieven hiervan.


In maart 2007 werd bekend gemaakt dat softwarebedrijf Blue Fox Enterprises N.V. dochteronderneming Carrier to Carrier Telecom N.V. (C2C) uit Biddinghuizen had verkocht. Nu ruim een jaar later zijn we op bezoek bij dit innovatieve bedrijf aan de Plantweg.

Wereldwijd communiceren via Biddinghuizen

Op bezoek bij Carrier to Carrier

Carrier to Carrier In maart 2007 werd bekend gemaakt dat softwarebedrijf Blue Fox Enterprises N.V. dochteronderneming Carrier to Carrier Telecom N.V. (C2C) uit Biddinghuizen had verkocht. Nu ruim een jaar later zijn we op bezoek bij dit innovatieve bedrijf aan de Plantweg.

“De reden dat Blue Fox afstand deed van deze tak, was dat dit onvoldoende onderdeel uitmaakte van hun core-business,” vertelt General Manager Kees Jan Mink. “Dit is voor ons absoluut een goede stap geweest, want we kunnen ons nu volledig focussen op telecommunicatie.” Als general manager heeft Mink de dagelijkse leiding bij C2C. Bij het interview zit ook Rolanda de Jonge, die als representative onder andere verantwoordelijk is voor marketing , sales & PR. “En nog verschillende andere zaken, zoals ondersteuning verlenen aan de accountmanagers die zich soms in het buitenland bevinden. Wij praten hier voornamelijk Engels, omdat wij dan ook vooral in het buitenland opereren”, vertelt De Jonge.


Hoewel C2C nog relatief jong is, zit er een gezonde en gestage groei in het bedrijf dat ondertussen 18 medewerkers telt. “In 1999 werd het bedrijf opgericht. Er werd gezocht naar een flexibeler alternatieve manier van communiceren op het Afrikaanse continent”, aldus Mink. Biddinghuizen kwam als locatie al snel in beeld. “Voor goede communicatie via satellieten heb je (naast zo weinig mogelijk interference - storingen) onder andere een vrij zicht nodig,” vertelt Mink. “Biddinghuizen had niet alleen het benodigde vrije zicht, maar bood bovendien voldoende ruimte om te kunnen groeien.”

Dus verscheen er, nu bijna tien jaar geleden, een negen meter grote schotel op het industrieterrein aan de Plantweg. Ondertussen staan er een aantal extra schotels opgesteld. Aan de richting is te zien welk deel van de evenaar hiermee kan worden bereikt. Mink: “De eerste die we hadden was gericht op het Afrikaanse deel van de wereld. Ondertussen zijn dit er vijf op een rij.” Tweederde van de wereld kan C2C op deze manier bedienen.


Wat doet C2C precies?
“Wij bieden totaaloplossingen op het gebied van telecommunicatie voor gebieden op de wereld waar een hoogwaardige infrastructuur ontbreekt,” vertelt De Jonge. “De landen waar wij opereren bevinden zich in Oost Europa, Rusland, Azië, Afrika en het Midden-Oosten.” In het kort kan dit worden omschreven als dat C2C de mogelijkheid biedt te communiceren (telefonie, internet, e-mail) met afgelegen gebieden via de satelliet. Mink: “Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bedrijf dat een server in Amsterdam heeft staan, maar deze ook bereikbaar wil maken voor medewerkers op een kantoor of afgelegen locatie elders op de wereld. Wij verzorgen dan de verbinding, maar ook de totale infrastructuur in het andere land.” Dit betekent ook dat wordt samengewerkt met lokale mensen in het andere land. “Bijvoorbeeld bij storingen moeten er technici op locatie komen om die op te lossen. Je kunt die diensten niet verlenen zonder goede afspraken met ‘lokale’ bedrijven.”


Maar in Biddinghuizen wordt ook niet stilgezeten. De servers en toebehoren worden op afstand gemonitord en de mensen moeten snel beschikbaar zijn om eventuele storingen op te kunnen lossen. “Daarom moeten operationele medewerkers bij ons op maximaal een half uur van Biddinghuizen wonen”, vertelt Mink. Je zou dus kunnen zeggen dat C2C als werkgever een positief effect heeft op de werkgelegenheid in de regio. Naast directe werkgelegenheid, zorgt het bedrijf ook indirect voor werk. “We werken samen met onder andere Van Werven, Wouda, Efesto en HEDIBouw,” aldus Mink. “We doen dit omdat we enerzijds vertrouwen op goede relaties met onze leveranciers en anderzijds omdat zij de urgentie bij ons snappen. Onze teleport moet immers 24 uur per dag blijven draaien.”


Toekomst
Wichard de Roo, oorspronkelijk uit Biddinghuizen, is manager operations en werkt sinds een jaar na de oprichting al bij C2C. Tijdens de rondleiding bij de schotels en in het teleport, laat De Roo via een analyser zien dat op een bepaalde frequentie carriers worden verzonden en ontvangen. “Via versleuteling en speciale toegangscodes kunnen wij onze pakketten eruit halen en afhandelen.” Of er in de toekomst steeds meer mensen uit Biddinghuizen zullen werken, is de vraag. Mink: “Behalve snel beschikbaar, moeten onze mensen ook expertise hebben. Ze moeten kennis hebben van hoog frequent werken en deze mensen zijn niet altijd dichtbij huis te vinden.”


Huisvesting
C2C startte ooit in een klein gebouw, naast de schotels. Sinds F1 Zonwering een nieuw pand opende aan de Plantweg, is het personeel daar naartoe verhuisd. Afdeling verkoop, ontwikkeling en administratie hebben plaats moeten maken voor kasten met grote rekken voor al het high-tech apparatuur. Alleen de techneuten komen op het terrein van de teleport.

Bedrijfsinformatie Globecomm Europe
Adres:Plantweg 8
Postcode:8256 SH
Plaats:Biddinghuizen
Tel:0321-335 100
Website:http://www.globecommsystems.com/
zoeken
bedrijf in beeld Carrier to Carrier Carrier to Carrier Carrier to Carrier Carrier to Carrier Carrier to Carrier Carrier to Carrier Carrier to Carrier Carrier to Carrier Carrier to Carrier Carrier to Carrier Carrier to Carrier Carrier to Carrier Carrier to Carrier Carrier to Carrier Carrier to Carrier
twitter facebook rss top