Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Flevolamb Flevolamb
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

In het verleden zijn bedrijven die Biddinghuizen rijk is bezocht en beschreven in de BHZNet rubriek: Dorp in Bedrijf. Hier vindt u de archieven hiervan.


Hoewel het winter is, is het bij Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek een drukte van belang: de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang. Goos Prins begint aan zijn tiende seizoen en ziet volop mogelijkheden voor dit restaurant aan de Bremerbergdijk.

Koken is mijn passie

Op bezoek bij Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek

Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Hoewel het winter is, is het bij Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek een drukte van belang: de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang. Goos Prins begint aan zijn tiende seizoen en ziet volop mogelijkheden voor dit restaurant aan de Bremerbergdijk.

Restaurant Bremerbergse Hoek is gevestigd op de jachthaven van het Aqua-Centrum en biedt u een sfeervolle locatie met adembenemend uitzicht over het Veluwemeer. Goos Prins begon ooit als buitendienstmedewerker op het park, maar werd al snel gevraagd om de horeca te gaan versterken. Na acht jaar als bedrijfsleider, nu al weer een jaar als pachter.


Eigenaar Goos Prins achter de bar van het nautisch ingerichte havencafé

“Het park (Aqua-Centrum) en restaurant hebben dezelfde eigenaar als het Veluwestrandbad bij Elburg. Nadat ik een korte periode had gewerkt bij Aqua-Centrum/Bremerbergse Hoek, werd ik bedrijfsleider van het restaurant. Nu heb ik het eerste jaar als eigenaar er alweer opzitten”, vertelt Prins. Naast het restaurant is er een cafetaria en campingwinkel en aan de waterzijde is er bovendien een havencafé met een prachtig drijvend terras op het water.

De bedrijfsvoering is best wel eens lastig, vanwege het grote verschil tussen zomer en winter. “In de zomer zitten we op een top-locatie,” aldus Prins, “maar in de winter is dit deel van Flevoland moeilijk te vinden voor onze gasten. Al is ons restaurant dan gesloten, we zijn wel degelijk open voor feesten, partijen en/of vergaderingen. Aan de ene kant lastig, maar aan de andere kant geeft dat ons ook de mogelijkheid in de winter plannen te maken voor het nieuwe seizoen.” En daar is hij volop mee bezig. Prins: “We gaan meer activiteiten organiseren. Nu al kan iedere zondag onbeperkt spare-ribs worden gegeten. Dat gaan we uitbreiden naar de zaterdag, maar dan voor een tijdsbestek van twee uur. Dit is niet omdat we mensen na twee uur weg willen hebben, maar juist omdat we daarna een activiteit willen. Denk hierbij aan een feestavond of andere leuke happening.” Aan die activiteiten, zo belooft hij, zal ook in Biddinghuizen veel ruchtbaarheid worden gegeven.


Het restaurant beschikt over een drijvend terras, met uitzicht over het Veluwemeer

Van oud naar nieuw land
Prins is afkomstig uit Oldebroek, maar belandde dus uiteindelijk ‘aan de andere kant van de brug’. “Als ik terugkijk is dat inderdaad wel bijzonder. Op het oude land keek je eigenlijk vooral tot Elburg. Daarna begon de polder”, vertelt Prins. “Maar nu denk ik daar wel anders over.” De route naar Biddinghuizen was er één met omwegen. Prins: “Ik heb de koksopleiding gevolgd en ben na mijn opleiding in de horeca terechtgekomen. Daarna ben ik een tijdje uit de horeca geweest en heb ik mijn geluk beproefd in het ‘gewone’ bedrijfsleven.” Daar deed hij veel ervaring op op ander vlak. “Ik had het geluk dat ik veel cursussen via het bedrijf mocht volgen en die mogelijkheid heb ik met beide handen aangegrepen”, aldus Prins. Het bloed stroomde echter waar het niet gaan kon, dus nam hij een stap richting Horeca. Met zijn vrouw is hij een camping gaan runnen in Beekbergen. “En dat was best bijzonder”, vertelt Prins, “want het was een alcoholvrije camping. Dit betekende niet alleen dat er geen alcohol werd geschonken in de horeca, maar ook de gasten en andere bewoners mochten niet drinken. Omdat van de opbrengsten van de camping veel werd besteed aan landelijke anti-alcoholcampagnes, konden wij hier uiteindelijk toch niet voldoende onze ideeën kwijt. Toen kwam de Bremerbergse Hoek in beeld.” Op het nieuwe land dus.


Het restaurant

Veelzijdig
Wie denkt dat Bremerbergse Hoek een ‘gewoon’ restaurant is, vergist zich. Prins: “Natuurlijk zijn we er als restaurant in de eerste plaats voor de campinggasten en bezoekers van de jachthaven. Je kunt bij ons kwalitatief goed eten krijgen tegen een redelijke prijs.” Het restaurant biedt een drie-gangen maaltijd voor rond de €20,=. Met plates (zoals spare-ribs) kan zelfs al worden ingestapt rond de €10,=. Een bruiloft of bedrijfsfeest is er echter ook prima te organiseren. Door de aanwezige zalen te verbinden, kunnen feesten tot 250 mensen inclusief eten worden gegeven. Zonder eters kunnen zelfs 300 mensen worden geherbergd. “Daarnaast kunnen we voor een bruiloft ook het havencafé en restaurant combineren tot een zaal voor 150 gasten. De prijs voor een bruiloft ligt bij ons een stuk lager dan bij veel anderen”, legt Prins uit. Wat veel mensen niet weten, is dat ook bedrijven er prima terecht kunnen. Volop parkeergelegenheid en vergaderruimten tot 60 personen, met of zonder lunch. Combinaties met een diner in het restaurant of overnachtingen zijn bovendien mogelijk. En natuurlijk kun je in de Bremerbergse Hoek terecht voor een bedrijfsfeest, waarbij het bedrijf samenwerkt met een artiestenbureau zodat gekozen kan worden uit acht verschillende thema’s.


Het cafétaria serveert 's zomers aan gasten van het Aqua-Centrum. Maar natuurlijk ook aan fietsers en andere passanten

Eilanden
De ligging aan het Veluwemeer maakt het bedrijf extra speciaal. Het is niet alleen een plaats voor schippers die in de jachthaven aanleggen en voor campinggasten. Veel aanloop is er ook van fietsers, die de fietspont kunnen gebruiken van en naar Nunspeet. Verderop in het water liggen de voor veel mensen bekende eilanden in het Veluwemeer. “Twee van deze kunnen door ons worden gebruikt. Een tijdje geleden bijvoorbeeld heeft een stel hun bruiloft op één van de eilanden gevierd. Een heel geregel, maar met een fantastisch resultaat”, vertelt een trotse Prins. Zo blijkt dat de groei van de locatie er nog niet uit is. Ooit was er slechts een haven voor arbeiders. In de jaren ’80 kwam hier een recreatiepark bij (het Aqua-Centrum) en nu kun je er terecht voor een volledig verzorgd programma.

“Hierbij probeer ik zoveel mogelijk gebruik te maken van plaatselijke ondernemers en leveranciers”, aldus Prins. Ook het personeel, ’s zomers een man of 15, komt veelal uit Biddinghuizen en omgeving. Prins: “Het vervoer terug naar huis regelen wij voor ze. En naar goede mensen zijn we altijd op zoek. Vakkennis vinden wij niet het belangrijkste; mentaliteit en motivatie wel. Een positieve jongeman of jongedame zal bij ons een prima salaris verdienen tegen goede arbeidsvoorwaarden.”

“Het meeste voldoening haal ik toch uit het dagelijkse werk”, besluit Prins. “Wanneer het terras en restaurant vol zitten en ik kan ze laten genieten van mijn kookkunsten, ben ik een tevreden mens. Daar doe je het allemaal voor.”

Bedrijfsinformatie Restaurant Bremerbergse Hoek
Adres:Bremerbergdijk 35
Postcode:8256 RD
Plaats:Biddinghuizen
Tel:0321-321335
E-mail:info@bremerbergsehoek.nl
Website:http://www.bremerbergsehoek.nl
zoeken
bedrijf in beeld Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek Restaurant & Dinercafé Bremerbergse Hoek
twitter facebook rss top