Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Flevolamb Flevolamb
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

In het verleden zijn bedrijven die Biddinghuizen rijk is bezocht en beschreven in de BHZNet rubriek: Dorp in Bedrijf. Hier vindt u de archieven hiervan.


Aan de Loofklapper, op de hoek van de Oldebroekerweg en de Baan, zal de komende maanden een nieuw bedrijfspand verrijzen. Aannemersbedrijf J. van den Heijkant is na 25 jaar uit het pand aan de Oogstweg gegroeid. Het bedrijf zet een grote volgende stap in haar bestaan. In gesprek met eigenaar Jan van den Heijkant en zijn opvolger en bouwer van het nieuwe pand, zoon Arjan van den Heijkant.

Aannemersbedrijf met toekomstvisie

Op bezoek bij Aannemersbedrijf J. van den Heijkant

Aannemersbedrijf J. van den Heijkant Aan de Loofklapper, op de hoek van de Oldebroekerweg en de Baan, zal de komende maanden een nieuw bedrijfspand verrijzen. Aannemersbedrijf J. van den Heijkant is na 25 jaar uit het pand aan de Oogstweg gegroeid. Het bedrijf zet een grote volgende stap in haar bestaan. In gesprek met eigenaar Jan van den Heijkant en zijn opvolger en bouwer van het nieuwe pand, zoon Arjan van den Heijkant.

In 1985 begon Jan van den Heijkant zijn eigen aannemersbedrijf in het Gelderse Oosterwolde. Het is alweer 22 jaar geleden dat het aannemersbedrijf daar vertrok en zich in de Flevopolder vestigde. “De stap naar Biddinghuizen was voor ons een logische”, vertelt Jan, “want de activiteiten zijn eigenlijk altijd gericht geweest op Flevoland. Daarbij zijn we in de polder geboren en getogen”, aldus van den Heijkant.


Het bedrijf is nu nog gevestigd aan de Oogstweg

De woning aan de Oogstweg is ondertussen veranderd in een kantorencomplex. Jan en zijn vrouw Ineke zijn verhuisd naar een boerderij aan de Alikruikweg. Hier delen ze samen de passie voor paarden. Beide zijn ze in hun vrije tijd veel bezig met de viervoeters. Jan van den Heijkant: “In het weekend ben ik vaak te vinden op de menkar, terwijl Ineke zich voornamelijk bezig houdt met het fokken van paarden.” Beide kinderen, Marjon en Arjan, hebben het ouderlijk huis afgelopen jaar verlaten. Marjon, fysiotherapeute, woont op zichzelf in het centrum van Biddinghuizen. Arjan woont samen in Dronten waar ook hij de paardensport beoefent.

Opleiden
“Samen met mijn vriendin houd ik me vooral bezig met het opleiden van paarden met als doel de springsport. Ik heb een periode de gedachte gehad om van deze hobby mijn beroep te maken, maar ben daar vanaf gestapt”, vertelt Arjan met een lach op zijn gezicht. “Mijn ouders hebben me altijd gestimuleerd een goede studie te volgen. Nu ik mijn diploma HBO Bouwkunde op zak heb, kan ik bovendien wat betekenen voor het aannemersbedrijf”.


Impressie van het nieuw te verrijzen pand aan de Loofklapper

Op zestien jarige leeftijd ging Jan van den Heijkant in de bouw werken. “In alle jaren die volgden leerde ik veel in de avonduren en behaalde het aannemersdiploma. Genoeg om in 1985 mijn eerste opdracht als aannemer, het bouwen van een schuur voor mijn zwager, aan te nemen”, vertelt Jan. Het balletje ging rollen en binnen drie maanden had hij zijn eigen personeel aan het werk.

Leerbedrijf
Tegenwoordig bestaat het aannemersbedrijf uit ongeveer 35 mensen. “Wat dat betreft kun je wel zeggen dat er in al die jaren groei is geweest”, merkt een trotse Jan op. “De meeste jongens zijn als stagiaire begonnen en werken nu nog steeds in het bedrijf. Iets waar ik veel waarde aan hecht. We moeten de projecten als team uitvoeren en weten wat we aan elkaar hebben. Dit werkt prettig en geeft een goed gevoel. Samen zijn we bovendien in staat een diversiteit aan werkzaamheden uit te voeren”, meent van den Heijkant.


Op de vraag wat een aannemersbedrijf, en J. van den Heijkant in het bijzonder, nu eigenlijk precies doet geeft Jan uitgebreid antwoord. “Wij bouwen naar de wensen van de mensen, van ontwerp tot realisatie. Dat is heel breed maar toch ook weer eenvoudig. Iemand komt meestal met een plan bij ons en wij werken dit hele plan uit, inclusief bouwvergunningen en tekenwerk.” Het meeste werk voert het bedrijf uit in de agrarische sector. “Dit betekent dus bedrijfsgebouwen, maar ook de bijbehorende bungalows. Deze opdrachten kunnen wij in zijn geheel aannemen en, met onze partners, voeren wij deze uit. Wij zijn het enige aanspreekpunt voor de klant en nemen deze verantwoordelijkheid ook.”

Manege
Door de kennis van ‘de paardenwereld’ bouwt het bedrijf ook steeds vaker maneges, zoals de HC de Hoeve in Lelystad, en het P.T.C. in Barneveld. Natuurlijk zijn er ook de ‘gewone’ vrijstaande woningen die worden gerealiseerd. “In Biddinghuizen deden we dit vroeger meer dan tegenwoordig. Nu heb je te maken met projectontwikkelaars, terwijl dit voorheen niet zo was. Huizen van ons vind je terug aan de Parksingel, Jamboreelaan en Huifkar, om maar eens wat te noemen. En natuurlijk in het buitengebied. Onderhoud aan bestaande huizen in Biddinghuizen doen we natuurlijk ook nog steeds”, aldus van den Heijkant.


De bekende busjes van Van den Heijkant

Hoewel aannemersbedrijf J. van den Heijkant er niet voor terugdeinst andere bedrijven in te schakelen bij haar werkzaamheden, is het eigen personeel ook zeer kundig. Heiwerk, loodgieterwerk en elektra besteedt het bedrijf meestal uit. De rest wordt door het personeel zelf gedaan. “Dit uitbesteden geeft ons extra veerkracht. Dit omdat we zo ons personeel aan het werk houden, maar in drukke periodes ook andere partijen kunnen inschakelen”, aldus Jan. Het bedrijf verschaft hiermee ook veel werk aan bedrijven in de regio. “We werken bijvoorbeeld regelmatig samen met Installatiebedrijf Hoogeveen, staalconstructiebedrijf Van der Ziel, Timmerfabriek Jansen, en Patex. Ook voor andere dingen kijken we toch vooral binnen de gemeentegrenzen. Je maakt elkaar op die manier alleen maar sterker en kunt bovendien een goede en vertrouwde relatie opbouwen”, meent van den Heijkant.
Die goede relaties zal het bedrijf ook in het nieuwe pand aan de Loofklapper zeker in stand houden.

Hiermee belanden we middenin de actualiteit. Zoon Arjan van den Heijkant bouwt het nieuwe pand aan de Loofklapper. De planning is dat de bouw medio 2009 klaar is. Het bedrijf viert dan in 2010 zijn 25-jarig bestaan. “We hebben met het personeel als doel gesteld een nieuw onderkomen te hebben bij het 25-jarig bestaan”, aldus een trotse vader.

Adres:Loofklapper 18
Postcode:8256 SL
Plaats:Biddinghuizen
Tel:0321-332829
E-mail:info@vdheijkant.com
Website:http://www.vdheijkant.com/
zoeken
bedrijf in beeld Aannemersbedrijf J. van den Heijkant Aannemersbedrijf J. van den Heijkant Aannemersbedrijf J. van den Heijkant Aannemersbedrijf J. van den Heijkant Aannemersbedrijf J. van den Heijkant Aannemersbedrijf J. van den Heijkant Aannemersbedrijf J. van den Heijkant Aannemersbedrijf J. van den Heijkant Aannemersbedrijf J. van den Heijkant Aannemersbedrijf J. van den Heijkant Aannemersbedrijf J. van den Heijkant Aannemersbedrijf J. van den Heijkant Aannemersbedrijf J. van den Heijkant Aannemersbedrijf J. van den Heijkant Aannemersbedrijf J. van den Heijkant Aannemersbedrijf J. van den Heijkant
twitter facebook rss top