Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Flevolamb Flevolamb
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

In het verleden zijn bedrijven die Biddinghuizen rijk is bezocht en beschreven in de BHZNet rubriek: Dorp in Bedrijf. Hier vindt u de archieven hiervan.


Bijzonder en gezellig. Zo kan ons bezoek aan Installatiebedrijf Hoogeveen voor de rubriek 'Dorp in Bedrijf' het best en het kortst worden samengevat. In gesprek met Peter en Richard Hoogeveen.

All-round installateurs

Op bezoek bij Installatiebedrijf Hoogeveen

Installatiebedrijf Hoogeveen Bijzonder en gezellig. Zo kan ons bezoek aan Installatiebedrijf Hoogeveen voor de rubriek 'Dorp in Bedrijf' het best en het kortst worden samengevat. In gesprek met Peter en Richard Hoogeveen.

"Mijn ouders zijn hier in 1968 komen wonen," vertelt Richard Hoogeveen wanneer we vragen naar de voorgeschiedenis van het installatiebedrijf aan de Noorderbaan. "Mijn vader is direct als loodgieter aan het werk gegaan. Eerst ongeveer 10 jaar bij een bedrijf in Dronten en daarna bijna even lang bij een bedrijf in Huizen. In 1987 startte hij samen met een compagnon het bedrijf Moll & Hoogeveen." Dit bedrijf begon vanuit een kleine werkplaats in Huizen, waarna een ruimte werd gevonden aan de Noorderbaan 99. "Ze hadden daar ongeveer 130 vierkante meter," vult Peter Hoogeveen aan, "dus wat dat betreft is dat haast niet te vergelijken met ons huidige onderkomen." In 1996 besloten de compagnons alleen verder te gaan. Moll vanuit Huizen en Hoogeveen vanuit Biddinghuizen. De splitsing had niet alleen met afstand te maken, maar ook met het feit dat alle drie de zoons van Hoogeveen in het bedrijf werkten en er zo een toekomst was voor het bedrijf.


Eén van de locaties waar momenteel gewerkt wordt.

Wat doet Installatiebedrijf Hoogeveen?
Wie denkt dat een loodgieter alleen maar 'hier en daar een kraan aansluit', heeft het mis. Het is een vak waarbij je van veel markten thuis moet zijn. Richard Hoogeveen: "We werken veel samen met aannemers (waaronder V/d Heijkant uit Biddinghuizen) en vooral in Oostelijk Flevoland. Hierbij doen wij het loodgieterswerk." Dit blijkt een soort wisselwerking te zijn tussen bouwbedrijf en loodgieter. "Nadat de fundering is gelegd, leggen wij de riolering aan," vertelt Peter Hoogeveen. "Dan hoeven we even niets te doen wanneer de vloeren worden geplaatst en de muren worden gemetseld. Pas vlak voordat de dakpannen erop komen, komen wij weer in beeld om de dakgoten en regenpijpen te plaatsen." Daarna kan het werk in het huis beginnen. Alle leidingwerk voor gas en water kan door Hoogeveen worden aangelegd en nadat de stukadoor is geweest, monteren zij het af. Richard Hoogeveen: "Niet alleen plaatsen we de CV-ketel, maar ook het sanitair wordt door ons geplaatst. Mensen kunnen dan ook hun badkamer of WC via ons uitkiezen en kopen. Wat we tegenwoordig bovendien steeds vaker doen, is het aanleggen van vloerverwarming en het installeren van airconditioning."

Hoogeveen werkt niet alleen in nieuwbouwprojecten, maar doet ook onderhoud en renovaties. Peter Hoogeveen: "Een dakgoot heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Dan moet deze vervangen worden. Omdat geen huis hetzelfde is, moet deze op maat worden gemaakt. Met behulp van verschillende machines maken wij een nieuwe dakgoot, welke we vervolgens plaatsen."


Nieuwe zinken dakgoten worden op maat gemaakt

Moeilijke periode
In de jaren heeft Hoogeveen ook altijd onderhoud gedaan aan CV-installaties. Richard Hoogeveen: "Mensen die een CV aanschaffen, willen vaak ook dat deze door ons wordt onderhouden." Dit heeft het bedrijf dan ook altijd uitgevoerd, tot er vorig jaar een grote tegenslag verwerkt moest worden. Marcel Hoogeveen, de oudste van de drie zoons, komt op 37-jarige leeftijd onverwacht te overlijden. Binnen een week moet besloten worden wat er met zijn werk - het onderhoud van CV's - gedaan moet worden. "We hebben onze klanten een brief gestuurd en uitgelegd dat we dit op dat moment niet meer konden uitvoeren," vertelt Richard Hoogeveen. "De klanten hadden gelukkig alle begrip voor de situatie, maar moesten het onderhoud wel bij een ander bedrijf onderbrengen." Het werk ging echter door. Bijna een jaar lang moest het bedrijf met één persoon minder het werk uitvoeren. De tegenslag was bovendien extra groot, omdat de drie broers er samen voor wilden gaan met dit bedrijf, in eerste opzet zonder personeel. Eind vorig jaar werd toch besloten dit te veranderen. Peter Hoogeveen: "We konden het werk gewoonweg niet meer aan en zijn blij dat Jaco Schaap ons per 1 februari is komen versterken. Nu zijn we nog op zoek naar een tweede personeelslid die het onderhoud van CV's kan uitvoeren. We willen dit werk er toch weer graag bijdoen."


Jaco Schaap, Richard Hoogeveen en Peter Hoogeveen - poserend voor het bedrijfspand aan de Noorderbaan 67

De erkend VNI-installateur is zo ongewenst en onverwacht toch gegroeid, maar kan nu weer een totaalpakket aanbieden aan haar vele klanten in de gemeente Dronten.

zoeken
bedrijf in beeld Installatiebedrijf Hoogeveen Installatiebedrijf Hoogeveen Installatiebedrijf Hoogeveen Installatiebedrijf Hoogeveen Installatiebedrijf Hoogeveen Installatiebedrijf Hoogeveen Installatiebedrijf Hoogeveen Installatiebedrijf Hoogeveen Installatiebedrijf Hoogeveen Installatiebedrijf Hoogeveen Installatiebedrijf Hoogeveen Installatiebedrijf Hoogeveen Installatiebedrijf Hoogeveen Installatiebedrijf Hoogeveen
twitter facebook rss top