Flevolamb Flevolamb
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Teakhouten meubelen PolderTEAK

In het verleden zijn bedrijven die Biddinghuizen rijk is bezocht en beschreven in de BHZNet rubriek: Dorp in Bedrijf. Hier vindt u de archieven hiervan.


Op 26 maart aanstaande zijn de leden van Ondernemers Vereniging De Driehoek te gast bij Lekkerkerker Autoschade. Wij nemen nu alvast een kijkje in het nieuwe pand aan de Ploegschaar. In gesprek met Gerald Lekkerkerker.

Uw autoschade met precisie gerepareerd

Op bezoek bij Lekkerkerker Autoschade

Lekkerkerker Autoschade Op 26 maart aanstaande zijn de leden van Ondernemers Vereniging De Driehoek te gast bij Lekkerkerker Autoschade. Wij nemen nu alvast een kijkje in het nieuwe pand aan de Ploegschaar. In gesprek met Gerald Lekkerkerker.

Sommige inwoners zullen niet eens op de hoogte zijn geweest van het bestaan van dit bedrijf. Met het nieuwe pand is het echter niet meer te missen. “Tien jaar lang zijn we gevestigd geweest aan de Havenweg,” vertelt Lekkerkerker. “Daar hadden we 350 vierkante meter ruimte. Nu is dat verdrievoudigd.” Het oude pand, overigens nog steeds in hun bezit, zat als eerste bedrijf aan de rechterhand als de Havenweg vanaf de Baan werd ingereden. Lekkerkerker: “Nu bieden we aan de Havenweg onderdak aan ons andere bedrijf, Volek Poedercoating”.

Ervaren
Lekkerkerker is niet nieuw in het vak. “Sinds mijn dertiende werkte ik al bij een schadeherstelbedrijf in Elburg. Eerst als schoonmaker en later als schadehersteller. Auto’s waren toen al helemaal mijn ding. Vreemd trouwens, want in onze familie ben ik daarin de enige!” vertelt Lekkerkerker. “Zo lang ik in loondienst was, heb ik al het idee gehad dat ik het zelf ook kon – en beter. Dus zodra ik 18 was en mijn rijbewijs had gehaald, ben ik naar de Kamer van Koophandel gereden en heb ik mij ingeschreven.” Vanaf dat moment, ondertussen alweer 21 jaar geleden, was Lekkerkerker Autoschade een feit. Lekkerkerker: “Ruim tien jaar werkte ik vanuit Oldebroek (tegenover cafetaria De Wissel) en daar nam ik ook mijn eerst personeel aan. Toen ik uitbreidingsplannen had bleek de gemeente Elburg weinig voor ons te willen doen. In de gemeente Dronten was ons bedrijf meer dan welkom en werd ons weinig in de weg gelegd.” Hoewel je zou kunnen denken dat een bedrijf dat werkt met onder andere autolak aan strenge eisen moet voldoen, valt dit nog wel mee. “Natuurlijk moet je bepaalde zaken goed geregeld hebben, maar eigenlijk is het niet meer dan zorgen dat je op een checklist alles met ‘ja’ kunt beantwoorden,” aldus Lekkerkerker.


Gerald Lekkerkerker (rechts op de foto) bij een Spyker auto

Route
In de werkplaats aan de Ploegschaar is goed te zien welke route een beschadigde auto binnen het bedrijf doorloopt. Na binnenkomst wordt de schade geïnventariseerd en wordt de auto gedemonteerd. De beschadigde onderdelen worden uitgedeukt (of vervangen) en gespoten, waarna de auto weer in elkaar wordt gezet en opgeleverd kan worden. Lekkerkerker: “Bij ons duren reparaties meestal maar drie dagen, tenzij we moeilijk verkrijgbare onderdelen nodig hebben natuurlijk.”

Wat maakt een schadehersteller als Lekkerkerker nu zo bijzonder? “Ik denk dat passie voor het vak het allerbelangrijkste is,” legt Lekkerkerker uit. “Wij werken met uiterste precisie, waardoor gespoten onderdelen en auto’s zo glad als een spiegel ons bedrijf verlaten.” Deze precisie is niet onopgemerkt gebleven. Behalve werk voor een Ferraridealer, is Lekkerkerker al zes jaar lang huisleverancier van Spyker uit Zeewolde. “Alle auto’s van Spyker worden door ons gespoten,” vertelt Lekkerkerker. “Maar we doen meer dan dat. Een Spyker die bij ons binnenkomt, is nog niet de perfect gestroomlijnde auto. We werken ook de carrosserie bij van deze handgemaakte onderdelen. Tegen de tijd dat de auto ons bedrijf verlaat, ziet deze er schitterend uit!”Naast Spyker doet Lekkerkerker ook veel werk in de regio. “Ongeveer 40% van ons werk komt van garages uit de regio, waaronder Kamphuis. Rijdt u dus een keer schade, dan is de kans aanwezig dat wij degene zijn die deze repareert. Omdat mensen tegenwoordig niet meer zonder auto kunnen, hebben we bovendien leenauto’s beschikbaar. Daarnaast krijgen we ook werk via verzekeraars en komt een deel van de klanten rechtstreeks bij ons terecht.” Belangstelling voor auto’s en voor het bedrijf is er in ieder geval genoeg. Lekkerkerker: “Toen we afgelopen december open huis hadden in ons nieuwe pand, kwamen er meer dan 300 mensen een kijkje nemen!”


Naast auto's worden ook andere objecten gespoten, zoals hier materieel van Rijkswaterstaat

De mogelijkheden in de nieuwe locatie liegen er dan ook niet om. Met de nieuwste en modernste spuitmachines en intelligente afzuiging kan het werk sneller, veiliger en beter worden gedaan. “Waar de lak op onze oude locatie bijvoorbeeld ongeveer een uur moest drogen, kunnen we dit in onze nieuwe cabines in een kwartier. Lak moet namelijk drogen bij een object temperatuur van 60 graden. Voorheen kostte het alleen al 15 minuten om deze temperatuur te halen. Nu is de ruimte en het object binnen één minuut al op deze temperatuur”, verklaart Lekkerkerker.


Inspectie en demontage

Voor precies werk is ook precies personeel nodig. Lekkerkerker werkt dan ook al heel wat jaren met dezelfde mensen, ondertussen zeven in getale. Eén van hen komt overigens uit Biddinghuizen. Lekkerkerker over de vestigingslocatie: “Ik ben en blijf echt iemand van het oude land. Wonen zal ik dus ook altijd doen aan de goede kant van de brug, zoals wij dat gekscherend noemen. Bedrijfsmatig zitten we hier echter perfect. Voldoende ruimte en mogelijkheden, zodat ondertussen ons oude pand is bezet door Volek Poedercoating. Hierdoor kunnen we nog meer van onze werkzaamheden vanuit Biddinghuizen uitvoeren.”

Bedrijfsinformatie Lekkerkerker Autoschade
Adres:Ploegschaar 7
Postcode:8256 SM
Plaats:Biddinghuizen
Tel:0321-330655
E-mail:info@lekkerkerker-autos.nl
Website:http://www.lekkerkerker-autos.nl/
zoeken
bedrijf in beeld Lekkerkerker Autoschade Lekkerkerker Autoschade Lekkerkerker Autoschade Lekkerkerker Autoschade Lekkerkerker Autoschade Lekkerkerker Autoschade Lekkerkerker Autoschade Lekkerkerker Autoschade Lekkerkerker Autoschade Lekkerkerker Autoschade Lekkerkerker Autoschade Lekkerkerker Autoschade Lekkerkerker Autoschade Lekkerkerker Autoschade Lekkerkerker Autoschade Lekkerkerker Autoschade Lekkerkerker Autoschade Lekkerkerker Autoschade Lekkerkerker Autoschade
twitter facebook rss top