Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

In het verleden zijn bedrijven die Biddinghuizen rijk is bezocht en beschreven in de BHZNet rubriek: Dorp in Bedrijf. Hier vindt u de archieven hiervan.


Ieder bedrijf is ooit klein begonnen. Soms alleen en soms met een paar mensen. Biddinghuizen is ook anno 2007 rijk aan eenmansbedrijven en Arends Web Solutions is daar één van, al bestaat deze nu al een aantal jaren.

Een website voor heel Nederland

Op bezoek bij Arends Web Solutions

Arends Web Solutions Ieder bedrijf is ooit klein begonnen. Soms alleen en soms met een paar mensen. Biddinghuizen is ook anno 2007 rijk aan eenmansbedrijven en Arends Web Solutions is daar één van, al bestaat deze nu al een aantal jaren.

Henk Arends werkt vanuit huis en dat bevalt hem prima. "Ik stel een ongeveer-40-urige-werkweek op prijs. Er is immers meer dan werken alleen en ook mijn gezin en hobby's vind ik belangrijk," vertelt Arends. "Lukt het als ondernemer niet in 40 uur, dan kan ik net zo goed weer voor een baas gaan werken." Dat zorgt bedrijfsmatig en privé wel voor keuzes die gemaakt moeten worden. Arends: "Onlangs stond ik voor de keus om wel of niet personeel te gaan aannemen. Hierbij heb ik bewust gekozen alleen door te blijven gaan, ook al heeft dit tot gevolg dat ik soms 'nee' moet verkopen."

Voor de trouwe bezoekers van BHZNet.nl is Arends Web Solutions geen onbekende. Al langere tijd adverteert het bedrijf op BHZNet en in de bedrijvengids staat het bedrijf ook al ongeveer sinds het begin opgenomen. Het bedrijf in internetoplossingen bestaat sinds 2000. Arends: "Vóór 2000 heb ik vele beroepen uitgeoefend en in verschillende sectoren. Behalve bij een franchise-ondernemer ook bij banken en in het verzekeringswezen. Mijn laatste baan was bij Wuestman Kantoorwereld in Harderwijk. Overigens is dat daarna een klant voor mij geworden en heb ik hun website gemaakt." Vanuit de hobbysfeer begon Arends in de avonduren met het maken van websites. Totdat het steeds meer tijd in beslag nam en niet meer te combineren was met zijn vaste baan, zodat Arends besloot zelfstandige te worden.


Markt
Arends Web Solutions richt zich op MKB-bedrijven in heel Nederland. De kernactiviteit van het bedrijf is het maken van websites en in principe voert Arends het werk alleen uit, al schakelt hij soms de hulp in van freelancers. Naast het maken van websites, kan hij ook veel van de randzaken voor bedrijven regelen. "Voor hosting van websites heb ik bijvoorbeeld een dealerschap. Hierbij regel ik alles voor het bedrijf, maar hoef ik niet garant te staan voor het in de lucht zijn van een site. Dat regelt mijn provider," aldus Arends. Ook regelt Arends domeinregistraties en kan hij klanten bijstaan in het goed instellen van hun computer. "Een product dat ik er ook nog bij doe, is de minidisplay," vertelt Arends. Op dit moment is hij druk bezig met het realiseren van de website www.minidisplay.nl. Dit is vergelijkbaar met een klein vlaggetje, dat te plaatsen is in presentatieruimtes, op een balie of voor andere toepassingen.

Hobby
Behalve ondernemer zijn heeft Arends een andere grote hobby: basketbal. "Na mijn auto-ongeluk in 1982, waardoor ik in een rolstoel terecht kwam, begon ik met rolstoelbasketbal. Dit bleek een soort verborgen talent, want binnen een jaar speelde ik op het hoogste niveau en ging ik mee met Europacupwedstrijden," vertelt Arends, die toen nog in Ermelo woonde. "Een team uit Harderwijk vroeg mij toen of ik hen wilde coachen en dat heb ik gedaan. Hieruit bleek dat daar mijn echte passie ligt. Ik heb daarop alle trainersdiploma's gehaald en mag nu tot het hoogste niveau trainen." Afgelopen seizoen werd hij nog kampioen met Volic Heren 1 in Putten. Een team dat in dezelfde klasse uitkwam als het eerste herenteam van BAS. Voor komend seizoen heeft hij nog geen keus gemaakt. "Naast trainer ben ik ook bondsdocent bij trainers- en scheidsrechtersopleidingen en zit ik in de bondscommissie opleidingen voor de basketbalbond."


Waarom Biddinghuizen?
Arends: "De reden dat ik in Biddinghuizen woon, heeft alles te maken met basketbal. Ik was toen coach van BAS Dames 1 en zag daardoor de rust van dit dorp. Ermelo is niet alleen duur, maar ook aan de drukke kant. Met mijn vrouw heb ik daarop besloten hier te gaan wonen en het bevalt me prima!"

Techniek
Het vak van websitemaker kent een snelle ontwikkeling en het is niet mogelijk alle facetten van het vak bij te houden. Daarom heeft Arends zich gespecialiseerd in de ontwikkeltaal PHP en hierin kan hij de ontwikkelingen goed bijhouden. Contact met de klant is daarbij belangrijk. "Er moet een klik zijn tussen klanten en mij. Dat vind ik heel belangrijk," vertelt Arends. "Iedere nieuwe klant zal ik dan ook altijd een bezoek brengen. In mijn vak kun je daarna veel op afstand realiseren." In de markt karakteriseert hij zich als 'niet de goedkoopste, maar ook niet de duurste', waardoor hij voor zowel grotere als hele kleine bedrijven iets kan betekenen.

Projecten
Arends Web Solutions heeft klanten in heel Nederland en dit gaat letterlijk van Limburg tot Noord-Holland, Friesland en natuurlijk Flevoland. Voorbeelden van zijn werk zijn te zien op www.inktwereld.nl, www.wuestman.nl en dichter bij huis bijvoorbeeld de websites van F1 Zonwering en artiesten- en evenementenkantoor De Meldodie.

Bedrijfsinformatie Arends Web Solutions
Adres:Parksingel 26
Postcode:8256 GA
Plaats:Biddinghuizen
Tel:0321-333332
E-mail:info@arendsweb.nl
Website:http://www.arendsweb.nl
zoeken
bedrijf in beeld Arends Web Solutions Arends Web Solutions Arends Web Solutions Arends Web Solutions Arends Web Solutions Arends Web Solutions Arends Web Solutions Arends Web Solutions Arends Web Solutions Arends Web Solutions
twitter facebook rss top