Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Pas geplante eik in Biddinghuizen is verplaatst

Vrijdag 1 april 2011
Pas geplante eik in Biddinghuizen is verplaatst
Foto: Bezoekers BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - In de nacht van donderdag op vrijdag hebben onbekenden de pas geplante eik van de Gemeente Dronten verplaatst. De eik stond op het plein in het winkelcentrum en staat volgens ooggetuigen nu bij de ingang van het dorp, bij de SocialSofa.

De eik was geplant ter ere van de 40.000ste inwoner van de gemeente Dronten, die in Biddinghuizen is komen wonen. De gemeente had niemand er van op de hoogte gesteld. Direct na de planting was de eik een doorn in het oog. Dit werd ook duidelijk gemaakt door dorpsbewoners op de voorjaarsvergadering van Dorpsbelangen. De buurtbewoners kijken nu tegen een groeiende eik aan, die over een paar jaar voor de zon staat. De winkeliersvereniging kan ook niks met de eik. Bij de jaarlijkse braderieën en kerstmarkten van het dorp zal de eik in de weg staan.

Hierop heeft Dorpsbelangen, namens een aantal belanghebbenden, een brief verstuurd naar de gemeente, met een aantal argumenten om de boom te herplaatsen. Maar de gegeven argumenten waren volgens de gemeente niet relevant en de boom werd niet verplaatst.

Heft
Onbekenden hebben het heft in eigen handen genomen en de boom verplaatst naar een andere locatie in het dorp. Bij de ingang van het dorp, naast de SocialSofa.

De redactie van BHZNet ontving een bericht van een voorbijrijdende, oplettende dorpsbewoner dat de eik op het plein verdwenen was en het tweede bericht betrof de nieuwe locatie van de eik, voorzien van een foto.


Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top