Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Jelte krijgt weer stamcellen

Donderdag 12 mei 2011

BIDDINGHUIZEN - Vier maanden nadat hij zijn eerste stamcellen kreeg toegediend, heeft de 10-jarige Jelte Stronkhorst uit Biddinghuizen deze week opnieuw een stamceltransplantatie ondergaan. Jelte werd in 2009 door twee oudere jongens mishandeld en raakte in een coma.

De ingreep duurde ruim een uur en vond plaats in de kliniek van dokter Omar González in de Mexicaanse grensplaats Nuevo Progreso.

Na de eerste behandeling door dezelfde dokter kreeg Jeltes zenuwgestel een flinke oppepper en werd hij veel alerter. Het stamcelweefsel werd onder plaatselijke verdoving op tien plaatsen onder zijn huid ingebracht. Het is afkomstig van de placenta van een jonge moeder die via een keizersnede een kind had gebaard.

Amerika
Jelte verblijft sinds september in Amerika, waar hij door specialisten zeer intensief wordt behandeld. Van een lijdzaam en zielig comapatiëntje is de jongen inmiddels opgebloeid tot een alerte tiener, die nieuwsgierig in de rondte kijkt.

Artsen in Nederland hadden hem opgegeven. Jeltes ouders ontdekten dat er in Amerika wel nog kansen waren voor hun kind. Dankzij een massale inzamelingsactie kon Jelte bijna een jaar lang in Florida worden behandeld.

Mededogen
Uit mededogen besloot de Mexicaanse dokter de tweede stamceltransplantatie, die normaal 11.500 dollar kost, gratis uit te voeren. „Een geweldig gebaar, waarvoor wij hem zeer dankbaar zijn", aldus de moeder van Jelte.

Over enkele maanden zit Jeltes verblijf in de VS erop en komt hij terug naar Nederland. Twee Amerikaanse specialisten, fysiotherapeut Julietta Planchart en spraaktherapeut Sara O’Malley volgen dit najaar. „Zij blijven een maand bij ons om Jelte te helpen, aldus Nelleke Plaisier van de Stichting Jelte.

Bron: De Telegraaf

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Help Jelte
Stichting Help Jelte Stichting Help Jelte
Help Jelte
Ellerweg 22
8256 RT
Biddinghuizen
T 0321-333843
E info@help-jelte.nl
W http://www.help-jelte.nl
Stichting Help Jelte
Stichting Help Jelte
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.7 °C
  • 0.0 mm
  • 19.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2021
BHZNet Tourmanager 2021 BHZNet Tourmanager
BHZNet EK2020 Voetbalpoule
BHZNet EK2020 Voetbalpoule BHZNet EK2020 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top