Adm. Financiële Advisering Kafa
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Juni Chipmaand: Maak van je huisdier geen asielzoeker

Woensdag 1 juni 2011

BIDDINGHUIZEN - Maak van je huisdier geen asielzoeker. Dit is het motto van de chipmaand die in juni wordt georganiseerd door het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG).

Net als voorgaande jaren richt de chipmaand zich vooral op het belang van het chippen van katten, omdat juist deze groep huisdieren achterloopt op dit gebied, met alle gevolgen van dien.

In de zomermaanden vangen de asielen duizenden katten op die niet met hun eigenaar herenigd kunnen worden omdat de dieren niet geïdentificeerd en geregistreerd zijn. Met het inbrengen van een chip kan dit probleem eenvoudig worden opgelost. In Nederland is amper een kwart van de katten geregistreerd.

Een goede identificatie en registratie van vooral (huis)katten is dus van groot belang. Het chippen van katten is niet verplicht, het chippen van honden wordt waarschijnlijk wél verplicht gesteld en waarschijnlijk met ingang van najaar 2011, zo heeft het Ministerie van LNV op haar website laten weten.

Tijdens de Chipmaand wordt tevens aandacht gevraagd voor het belang van het controleren van de geregistreerde adresgegevens. Want ook als een huisdier wel geregistreerd is, wordt er vaak niet aan gedacht om aan de databank een telefoonnummer- of adreswijziging door te geven. Dat is erg jammer, want bij het vermist raken van een dier heeft de vinder niets aan een chipnummer zonder de daaraan gekoppelde adresgegevens.

Het chippen van uw huisdier kan in juni tegen actietarief bij Delta Dierenartsen in Dronten en Biddinghuizen.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dieren
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.2 °C
  • 0.0 mm
  • 18.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top