Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Creatieve klank therapie voor zieke kinderen in het Colombinehuis

Maandag 8 augustus 2011
Creatieve klank therapie voor zieke kinderen in het Colombinehuis
Foto: Het Colombinehuis

BIDDINGHUIZEN - Er klinken lage, aardse tonen uit het Colombinehuis in Biddinghuizen. Voor de tweede keer deze zomer wordt er een Australische didgeridoo workshop gegeven onder leiding van Hans Karssen uit Harderwijk.

Hij bespeelt al jaren het bijzondere instrument en reist door binnen en buitenland met zijn instrumenten. Voor het Colombinehuis geeft hij belangeloos een workshop inclusief optreden van zijn eigen muzikale talenten weg.

De workshop didgeridoo spelen valt in goede aarde bij de gasten. Alle kinderen, en zelfs de ouders mogen proberen om de lage tonen uit de didgeridoos te blazen. Op speelse wijze weet de ervaren Karssen een nieuwe reeks klanken en uitleg daarover, aan de kinderen over te brengen.

Uitbundig als ze binnen kwamen, rustig en diep onder de indruk zijn ze na het beluisteren van Hans solo’s. De doordringende tonen van de didgeridoo roepen veel emoties op. Zeker bij de zwaar gehandicapten kinderen lijken de klanken rust te geven.

De ervaring van de buitenlandse instrumenten maakt dat de zieke vakantiekinderen zich even in Australië begaven. Op vakantie in Nederland, maar wél samen op wereldreis.


nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top