Teakhouten meubelen PolderTEAK
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Adm. Financiële Advisering Kafa

Gezocht: Kandidaten gemeentelijke erepenning

Maandag 29 augustus 2011

BIDDINGHUIZEN - Tijdens de gemeentelijke Nieuwjaarsontmoeting op 3 januari in De Meerpaal, reikt het gemeentebestuur ieder jaar drie erepenningen uit aan inwoners van de gemeente Dronten.

U kunt iedere inwoner van de gemeente Dronten, die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving, voordragen. Dit geldt ook voor stichtingen en verenigingen. U kunt dit doen door een aanvraagformulier in te vullen. Tot 1 november 2011 kan het formulier worden ingeleverd bij de gemeente Dronten.

Wie komt in aanmerking?
De erepenning is bedoeld voor mensen die zich geheel vrijwillig inzetten voor onze samenleving. Zij kunnen zich inzetten voor één bepaalde stichting of vereniging, maar ook actief zijn op meerdere terreinen of voor diverse verenigingen/stichtingen. Kandidaten komen in aanmerking voor een erepenning als zij zich minstens zeven en een half jaar op één bepaald terrein hebben ingezet voor de gemeenschap. Als ze actief zijn op meerdere terreinen, waaronder twee bestuurlijke functies dan kan vanaf 5 jaar een erepenning worden aangevraagd. Het gaat in beide gevallen om het verrichten van onbetaald vrijwilligerswerk. Iemand die in zijn of haar (betaalde) werk erg veel doet voor de gemeenschap komt dus niet in aanmerking. Het college kan daarnaast besluiten een erepenning toe te kennen aan iemand die een zeer bijzondere presentatie heeft verricht met grote betekenis voor de gemeente Dronten.

Opgeven kandidaten
U kunt kandidaten opgeven door het aanvraagformulier in te vullen. Op dit formulier moeten de bijzondere verdiensten (of de bijzondere prestatie) van betrokken persoon, inclusief de tijdsduur van deze verdiensten, worden vermeld. Het aanvraagformulier kunt u downloaden via het gemeenteloket op de website van de gemeente Dronten. Beschikt u niet over Internet, dan kunt u dit formulier aanvragen bij team Communicatie van de gemeente Dronten, via tel. (0321) 388 245 of via een e-mail aan communicatie@dronten.nl.

Het formulier moet vóór 1 november 2011 aanstaande bij de gemeente binnen zijn. U kunt de voordrachten, onder vermelding van het woord vertrouwelijk sturen aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. J. Scholten. Mailen naar communicatie@dronten.nl of langsbrengen op het gemeentehuis mag natuurlijk ook.

Informatie
Voor meer informatie over het aanvragen van erepenningen kunt u terecht bij de gemeente Dronten, afdeling Ondersteuning & advisering, mw Scholten, tel. (0321) 388 245.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 20.0 °C
  • 2.4 mm
  • 20.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top