AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Wie wordt de held van Flevoland?

Vrijdag 14 oktober 2011

BIDDINGHUIZEN - Omroep Flevoland radio houdt van 24 tot en met 28 oktober een speciale week in het kader van het 25-jarig bestaan van de provincie: de 25 jaar Flevolandweek. In die week wordt onder meer de Held van Flevoland gekozen.

Bij de verkiezing van de Held van Flevoland gaat het om mensen die veel voor de provincie betekenen of betekend hebben. Zo staan op de speciale website van Omroep Flevoland namen uit het verre verleden zoals Cornelis Lely en Engelandvaarder Pieter Hoekman maar ook namen uit het heden zoals Ali B. en Edsilia Rombley. Naast hen vele andere genomineerden op wie gestemd kan worden. Ook is het nog mogelijk nieuwe helden aan te dragen. De verkiezing is tot stand gekomen i.s.m. erfgoedcentrum Nieuw Land.

Behalve deze verkiezing is er in de week van 24 tot en met 28 oktober bij Omroep Flevoland radio (89.8 FM) veel aandacht voor de historie. Wat is er allemaal gebeurd in de afgelopen 25 jaar? Wat waren de hoogte- en dieptepunten? Luisteraars kunnen daarbij zelf opmerkelijke gebeurtenissen uit het verleden doorgeven.

Daarnaast daagt Omroep Flevoland dichters en tekstschrijvers uit een vierde couplet te schrijven voor het Flevolands volkslied. Het huidige volkslied bestaat uit drie coupletten. Tekst en melodie van het Flevolands volkslied zijn te vinden op de speciale website van de 25 jaar Flevolandweek.

Verder wordt in de 25-jaar Flevolandweek o.m. de 25 jaar Flevolandkwis gespeeld, zijn reportages te horen over historische locaties, columns van Flevolandse bestuurders, anekdotes van prominente Flevolanders en wordt de muziekprogrammering aangepast aan de muziek van de afgelopen 25 jaar.

Informatie over de 25 jaar Flevolandweek en de verkiezing van de Held van Flevoland is te vinden op de website van Omroep Flevoland: http://www.omroepflevoland.nl.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Radio - TV
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.3 °C
  • 0.0 mm
  • 12.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top