Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Ofw start sloop 13 woningen

Woensdag 7 december 2011
Ofw start sloop 13 woningen
Foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Op maandag 5 december startte Oost Flevoland Woondiensten (OFW) met de sloop van 13 woningen aan De Voor in Biddinghuizen. Deze maken plaats voor een nieuw te bouwen seniorencomplex.

Wethouder Hans Engelvaart bracht onder toeziend oog van Sinterklaas met veel enthousiasme én met behulp van een sloopmachine de eerste slag toe.

Mevrouw Holterman, die tot 2008 aan De Voor woonde, kwam de sloop met eigen ogen bekijken. “Ik heb hier 44 jaar lang met heel veel plezier gewoond”, aldus de oud-bewoonster. Wethouder Hans Engelvaart was vol lof over de plannen van OFW: “Dit is een belangrijk moment voor Biddinghuizen. We hebben lang gewacht op de laatste fase en nu kunnen we deze bijna afsluiten. Complimenten aan OFW.”

De eerste woning gaat in rap tempo tegen de vlakte

De 13 woningen zullen nog voor de kerst volledig zijn afgebroken. De nieuwe seniorenappartementen, met een huurprijs van circa € 517,- per maand, komen op een prachtige locatie op loopafstand van het winkelcentrum. De woningen hebben twee slaapkamers en krijgen tevens het Woonkeur-certificaat. Het complex, waarvoor al veel interesse is, wordt voorzien van een lift.

Wethouder Hans Engelvaart heeft de smaak te pakken, terwijl Sinterklaas toekijkt

De nieuwbouw van de 36 seniorenappartementen tegenover het Plein aan De Voor vormt de afronding van het wijkontwikkelingsplan Biddinghuizen Centrum. Op dit moment loopt hiervoor de procedure voor een nieuw bestemmingsplan. Deze is naar verwachting in het voorjaar van 2012 doorlopen, waarna de bouwvergunning opnieuw wordt ingediend. Meer informatie over het nieuw te bouwen complex is te vinden op http://www.ofw.nl.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top