Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Adm. Financiële Advisering Kafa
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Gemeente Dronten sluit zich aan bij Burgernet

Donderdag 8 december 2011

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten heeft zich onlangs officieel aangesloten bij Burgernet. Burgernet is een samenwerkingsverband tussen inwoners, de gemeente Dronten en de politie Flevoland om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen.

Burgemeester De Jonge staat volop achter dit initiatief: “We willen allemaal de gemeente Dronten veilig houden, nietwaar? Gebleken is dat Burgernet hierbij kan helpen. Hoe meer ogen en oren er worden gebruikt bij de opsporing, hoe groter de kans dat zaken worden opgelost.

Samen zien en signaleren we immers meer dan alleen. Iedere ondernemer of inwoner van 16 jaar en ouder kan zich vanaf 15 december 2011 aanmelden bij Burgernet via www.burgernet.nl”.

Wat is Burgernet
Bij Burgernet werken gemeente, politie en inwoners samen aan een veilige leef- en werkomgeving. Via een telefonisch netwerk (Burgernet) kunnen inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente Dronten gesproken berichten en SMS berichten ontvangen.

Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken zoals diefstal, inbraak, geweld of vermiste personen, als er een duidelijk signalement beschikbaar is. Burgernet kan ook door de overheid en hulpverleningsdiensten als belangrijk communicatiemiddel worden ingezet bij grote ongelukken, onbeheersbare (natuur)branden of langdurige stroomstoringen. Veel inwoners willen graag een steentje bijdragen aan de veiligheid en leefbaarheid van hun eigen woon- en werkomgeving.

Met de informatie vanuit Burgernet kunnen alerte inwoners een directe bijdrage leveren. Zij fungeren als extra ogen en oren op straat.

Hoe werkt Burgernet
Iedereen die zich aanmeldt krijgt een bericht wanneer er in zijn/haar omgeving sprake is van bijvoorbeeld een overval, een inbraak of een vermist kind. In dit bericht wordt gevraagd uit te kijken naar een persoon of voertuig vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Ziet of hoort een deelnemer iets, dan geeft hij of zij dit direct door via een gratis telefoonnummer (0800 0011) dat uitkomt bij de politiemeldkamer.

Agenten kunnen door deze informatie gerichter hun actie vervolgen. Als de Burgernetactie afgelopen is, ontvangen alle opgeroepen deelnemers een bericht over de afloop van de actie.

SMS-Alert versus Burgernet
Deelnemers van SMS-alert ontvangen 15 december aanstaande een bericht met het verzoek zich aan te melden bij Burgernet. Burgernet heeft ten opzicht van SMS-Alert meer mogelijkheden om mensen te alarmeren. Bij Burgernet wordt meer gewerkt met ingesproken berichten waardoor meer informatie gegeven kan worden dan via een SMS-bericht.

Ook werkt Burgernet met een direct telefoonnummer zodat deelnemers gelijk in contact worden gebracht met de Meldkamer van de politie. Hierdoor kan sneller actie ondernomen kan worden.

Meer informatie
Op de website www.burgernet.nl is uitgebreide informatie over Burgernet te vinden.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top