Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Peter Evers Peter Evers
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Tamarisk 2e bij schoolkampioenschap pupillendammen

Donderdag 26 januari 2012
Tamarisk 2e bij schoolkampioenschap pupillendammen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Woensdagmiddag 25 januari waren in het Denksportcentrum Dronten de leerlingen van de groepen 7 en 8 aan de beurt om hun kunsten op het dambord te tonen.

18 teams van 8 basisscholen uit Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant meldden zich om te strijden voor de kampioenstitel, bekers, fraaie medailles en vooral ook het recht om uit te komen in de voorronden van de schooldamkampioen-schappen van de PODB (Overijssel).


Van oudsher is de Tamarisk uit Biddinghuizen de school waar het dammen het meest leeft. Het is ook een school die al jaren grossiert in titels en zelfs al een keer kampioen van Nederland is geworden (2009). Maar de laatste paar jaar timmert de Branding uit Swifterbant ook nadrukkelijk aan de weg. Vorig jaar voor het eerst kampioen van Dronten bij de welpen (tot en met groep 6) en al een aantal tweede plaatsen bij de pupillen (groepen 7 en 8).

Het lag dus in de lijn der verwachting dat deze twee scholen ook dit jaar weer de strijd om de titel zouden beslissen.


En zo ging het dus ook. Beide teams gingen voortvarend van start met een overwinning in de eerste ronde. Maar in de tweede ronde moest de Tamarisk (Joran Schaap, Jurjen de Vries, Henrike van de Vliert en Annemiek Stuifzand) een puntendeling toestaan aan het derde team van de Klimboom, terwijl de Branding bleef winnen.


Een confrontatie tussen beide teams kon niet uitblijven en vond uiteindelijk plaats in de vijfde ronde. De Branding won deze strijd overtuigend met 6-2, won vervolgens ook de laatste 3 ronden nog en werd dus ongeslagen kampioen. De Tamarisk eindigde met vier punten achterstand op de tweede plaats.

Pcb De Schakel uit Dronten verraste deze middag met een sterk optreden. Tegen de twee koplopers werd verloren, maar het eerste team van deze school won liefst vijf van de acht wedstrijden en werd keurig derde met slechts 1 punt achterstand op nummer 2, de Tamarisk. De Dukdalf ten slotte completeerde het viertal teams dat op 7 maart in Kampen gaat deelnemen aan de voorronden van het Overijssels kampioenschap.


De gezellige middag werd besloten met de prijsuitreiking door wethouder Paul Gach, die de door griep gevelde Hans Engelvaart verving. Alle deelnemers gingen naar huis met een leuk boekje over dammen en een herinneringsvaantje.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basisscholen
Verkeersschool Kooij & Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Denksport
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Tamarisk
Terrascompleet.nl
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top