Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Ondernemers in Flevoland nog steeds onder grote druk

Donderdag 23 februari 2012

BIDDINGHUIZEN - Nederland gaat gebukt onder de economische recessie. Ondernemers in de provincie Flevoland verwachten ook in het eerste kwartaal 2012 de effecten hiervan te ondervinden. Vergeleken met de rest van Nederland hebben de Flevolandse ondernemers het minste vertrouwen in de economie.

Ook hebben zij de slechtste verwachtingen over de personeelssterkte en investeringen. Dit blijkt uit de nieuwste Conjunctuurenquête Nederland (COEN) van de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland.

In deze COEN wordt er door ondernemers teruggekeken op het vierde kwartaal 2011 en vooruitgekeken naar het eerste kwartaal van 2012. Eind vorig jaar bereikte de personeelssterkte en winstgevendheid in Flevoland een dieptepunt. Sinds 2009 is dit niet meer zo laag geweest. Ondernemers verwachten in het eerste kwartaal ook een negatief economisch klimaat, met een lagere omzet en wederom minder geld om te investeren.

Grote druk
Vooral de bouw en zakelijke dienstverlening zuchten onder de economische crisis. Ondernemers in de bouw hebben het erg zwaar. Maar liefst vier op de tien ondernemers uit deze sector denken dat de verslechtering in het economisch klimaat doorzet. In de zakelijke dienstverlening heeft 60% de winstgevendheid zien verslechteren. Ruim 55% van de ondernemers uit deze sectoren verwachten inkrimping van hun personeelsbestand.

Opleving export
Flevolandse ondernemers verwachten een opleving van de export. Dit geldt voornamelijk voor de industrie en groothandel. Deze opleving is een lichtpunt in de verder sombere Flevolandse economie.

Het volledige rapport is te downloaden op http://www.kennisvanmijnregio.nl/publicaties

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek KvK
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 12.5 °C
  • 4.0 mm
  • 14.7 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top