Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

In Vogelvlucht: de ransuil

Donderdag 29 maart 2012
In Vogelvlucht: de ransuil

BIDDINGHUIZEN - Er is al eens eerder een In Vogelvlucht geplaatst over de ransuil, toen was het beeldmateriaal echter wat minder duidelijk. Nu zijn er een aantal foto’s gemaakt die de ransuil duidelijk in beeld brengen, vandaar nog een keer aandacht voor deze bijzondere uilensoort.

Hieronder leest u de bevindingen van het team groenvoorziening:

Wat is het toch bijzonder om deze uilensoort te zien, dichter bij dan we soms doorhebben. Tijdens het posten van brieven viel mij op dat er erg veel braakballen op de stoep en in het gras lagen. Nu ging ik gelijk verder kijken en dacht bij mij zelf: ‘Het zal toch niet waar zijn dat ik oog in oog kom te staan met een uilensoort’. Je weet immers niet of er ook wat in de boom zit. Het kan zo zijn dat de uil er ‘s nachts heeft gezeten en nu een andere plek heeft opgezocht. Ik kijk voorzichtig omhoog en kom dan oog in oog te staan met .................u raadt het misschien al wel, het is de ransuil. Wat fantastisch! Vol verwondering geniet ik van dit moment. Ik probeer deze dieren niet te verstoren. Ik zie dat er wel een stuk of 5 ransuilen bij elkaar zitten.


Het opvallendste van de ransuil zijn de “oren”, die echter slechts veerpluimen zijn. De echte gehooropeningen zitten aan de zijkant van de kop. De ransuil is alleen ‘s nachts actief en brengt de dag door in zo genaamde roestplaatsen. Dit zijn plekken waarin zij moeilijk te vinden zijn, denk hier bijvoorbeeld aan dichte coniferen. De ransuil broedt in oude nesten van kraaiachtigen, zijn aanwezigheid wordt dus mede door deze vogels bepaald. Je treft de ransuil echter niet zo snel aan in bebouwd gebied. Maar tijdens de winter en het vroege voorjaar komt het wel voor dat je een roestplaats aantreft.


Het blijft altijd een mooie ervaring om zoiets te mogen aanschouwen. Oog in oog met de ransuil, dat zal ik niet snel vergeten.

Team groenvoorziening Biddinghuizen


Klik hier voor alle foto's

Fotoboeken:nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Groenvoorziening
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
Adverteerder in de rubriek In Vogelvlucht
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.5 °C
  • 2.2 mm
  • 16.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top