AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Adm. Financiële Advisering Kafa
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Thomasvaer en Pieternel

Dinsdag 10 april 2012
Thomasvaer en Pieternel
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - In 1962 zijn de eerste woningen in Dronten opgeleverd, nieuwe inwoners van Biddinghuizen en Swifterbant konden in 1963 hun eerste woningen betrekken. Op 3 januari 1972 is de gemeente Dronten opgericht.

Om dit heugelijke feit te herdenken geeft het gemeentebestuur van de gemeente Dronten elk jaar een nieuwjaarsfeestje en nodigen zij iedereen uit om te komen naar De Meerpaal in Dronten.

Zo ook op 3 januari 2013 een gedenkwaardig jaar voor de beide dorpen want zij bestaan dat jaar 50 jaar.

Het nieuwjaarsfeest heeft een vast programma. Als eerste krijgen is er een toespraak van burgemeester Aat de Jonge. Daarna worden de gemeentelijke erepenningen uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor andere mensen. Vervolgens wordt de show van Thomasvaer en Pieternel op de planken gebracht. Een toneelstuk op rijm waarin wordt teruggeblikt naar het afgelopen politieke jaar.

Na deze vaak hilarische show kan een ieder elkaar een goed jaar toewensen onder genot van een drankje.

U hebt het allemaal al kunnen lezen, het bruist van de activiteiten om van 2013 een bijzonder jaar te maken. Omdat het zo bijzonder is hebben de dorpsbesturen van Biddinghuizen en Swifterbant de handen ineen geslagen en besloten om het komende jaar een Thomasvaer en Pieternel show samen te gaan opvoeren. Gebruikmakend van elkaars kwaliteiten willen ze dit groots gaan aanpakken. Het gemeentebestuur staat al te trillen op haar benen.

De organisatie is dus op zoek naar mensen die willen meewerken aan deze activiteit. Schrijvers, muzikanten, creatieve mensen voor het maken van het decor, technische mensen die kennis hebben van Multi media, toneelspelers, zangers en zangeressen, iemand die muziekstukken aantrekkelijk kan maken en eventueel muziekpartijen kan schrijven en een Pieternel worden nog gezocht.

Heb je zin om mee te doen stuur dan een e-mailtje naar secretariaat@dorpsbelangen.net.

Voor de schrijvers is de eerste bijeenkomst al gepland op 27 april a.s. De andere deelnemers gaan pas na de zomervakantie aan de gang.

Bestuur Dorpsbelangen Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top