AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

NK Eenwieleren bij FlevoNice

Woensdag 18 april 2012
NK Eenwieleren bij FlevoNice
Foto: FlevOnice

BIDDINGHUIZEN - Op zondag 13 mei vindt op FlevOnice bij Biddinghuizen het Nederlands Kampioenschap Eenwieleren plaats. Op de prachtige vlakke asfaltbanen strijden de deelnemers om de eerste plaats op afstanden van 100 m tot 10 km. Maar het gaat niet alleen om snelheid: er is ook een wedstrijd op het gebied van behendigheid (slalom-parcours), en zelfs een wedstrijd in langzaamrijden.

Op de 10 km wedstrijd wordt het meeste spektakel verwacht: eenwielers met enorme wielen tot bijna een meter doorsnee, waarvan waarschijnlijk zelfs enkele met versnelling. Daarmee zijn topsnelheden van meer dan 30 km per uur mogelijk. Het evenement duurt van 10:00 uur tot 17:00 uur. Het NK Eenwieleren wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Er worden ca 50 deelnemers verwacht, variërend in leeftijd van onder de 10 tot boven de 50 jaar. Het is een open NK, er hebben zich tot nog toe zes buitenlandse wedstrijdrijders ingeschreven.


NK in 2011

Workshops
Naast het wedstrijdprogramma zijn er ook diverse workshops, zoals 'Hoe leer je rijden op een eenwieler', 'Onderhoud van eenwielers', en 'Kennismaken met bijzondere eenwielers'. Deze workshops staan open voor deelnemers en publiek. Voor publiek is de toegang tot FlevOnice gratis, evenals de deelname aan workshops.

Eenwieleren
Eenwieleren mag zich de laatste jaren verheugen in een steeds grotere belangstelling, niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd. Naar schatting van www.eenwieler.nl, de grootste eenwielerwinkel van Nederland, beoefenen in Nederland meer dan 10.000 mensen, van jong tot 65+, deze sportieve hobby. Eenwieleren versterkt de fysieke en geestelijke conditie, en is een nagenoeg blessurevrije sport. De eenwieler leent zich prima voor recreatief gebruik voor zowel individuele rijders als in groepen, en kan ook uitstekend in competitieverband worden gebruikt.

Informatie en wedstrijd-inschrijvingen: http://www.nkeenwieleren.nl

FlevOnice

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevonice
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.7 °C
  • 0.0 mm
  • 15.5 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top