Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Avondvierdaagse, kermis en braderie

Maandag 4 juni 2012
Avondvierdaagse, kermis en braderie
Foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Deze week wordt voor de 45ste keer de avondvierdaagse van Biddinghuizen gelopen. Elke avond is de startlocatie op het Sportpark. De wandelaars van de 5 kilometer starten dinsdag t/m donderdag tussen 17.30 en 17.45 uur. Wie de 10 kilometer loopt, gaat dinsdag t/m donderdag tussen 17.45 en 18.00 van start.

Op vrijdag worden de slotafstanden vooral in het dorp gelopen. De 10 kilometer gaat dan om 18.00 uur van start en de 5 kilometer begint vrijdag om 18.30 uur. Om veiligheidsredenen zal vrijdag tussen 18.15 en 18.45 uur de Sportlaan vanaf de kruising met de Parksingel voor alle autoverkeer worden afgesloten.

Intocht
De gezamenlijke intocht zal, onder begeleiding van Maris Sonores, omstreeks 19.30 uur starten en loopt langs de route De Zaaiviool- De Deel- De Ponder- Het Erf- Baan- Dreef- Verlengde Baan.
De organisatie will graag de kinderen en hun begeleiders de feestelijke inhuldiging geven en nodigt alle ouders, opa’s en oma’s, vrienden en buren uit om op de Baan de stoet op te wachten en daar bloemen of andere attenties uit te reiken.

De organisatie roept op om niet al vanaf het Sportpark met uw kind mee te lopen. De uiteindelijke finish van de avond4daagse zal midden op het evenemententerrein zijn, waar een officiële finishboog zal staan. Daar zullen ook de medailles uitgereikt worden.

Elke school heeft een duidelijk herkenningsteken op het evenemententerrein. Ook vraagt de organisatie i.v.m. de verkeersveiligheid aan de begeleiders er op toe te zien dat de medailles niet eerder of ergens anders overhandigt worden. Op het evenemententerrein krijgt iedere deelnemer nog een verrassing en is er volop gelegenheid om de kermis te bezoeken.

Verkeersregelaars
Elk jaar zijn er weer veel vrijwilligers nodig voor de organisatie van de avondvierdaagse. Denk aan de EHBO, aan Maris Sonores maar denk ook aan de vele verkeersregelaars die nodig zijn om de veiligheid van de wandelaars in het verkeer te waarborgen. Hoewel het allemaal vrijwilligers zijn, is de verkeersregelaar wettelijk bevoegd het verkeer te regelen tijdens dit evenement. Gevraagd wordt dan ook aan een ieder om de instructies van de verkeersregelaars op te volgen en ze met respect te behandelen zodat ook zij kunnen terugkijken op een geslaagde avond4daagse.

Tijdens de week van de avondvierdaagse zullen de routes op BHZ-Net en http://www.ijsvogel.net geplaatst worden.Bij vragen kunt u Liesbeth van de Streek bellen telnr: 331157.

Kermis en Braderie
Deze week is er ook kermis in Biddinghuizen. Van woensdag 6 juni t/m zaterdag 9 juni vindt deze plaats op het evenemententerrein. Op donderdag 7 juni is het “eurodag” en is het dus extra aantrekkelijk om naar de kermis te gaan.

Als afsluiting van de week is er zaterdag 9 juni een grote braderie in het winkelcentrum. Ongeveer 50 kraamhouders hebben zich hiervoor aangemeld.

Genoeg reden dus om zaterdag naar het winkelcentrum te komen.

Een mooie avond4daagse, kermis of braderie? Gewoon in Biddinghuizen!

Stichting De IJsvogel/Dorpsbelangen Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Vierdaagse
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top