Kafa Kafa
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Achtervolging na negeren stopteken: één arrestatie

Donderdag 19 juli 2012

BIDDINGHUIZEN - Woensdagavond is een 26-jarige automobilist zonder vaste woon of verblijfplaats, aangehouden nadat de man een stopteken negeerde, door een woonwijk scheurde en de auto stuk reed en achterliet.

Na een korte achtervolging te voet is de bestuurder aangehouden. De auto is in beslag genomen. De verdachte is een bekende van de politie die geen rijbewijs heeft.

Even voor 20.00 uur zagen agenten een rode auto rijden met daarin de bestuurder die de agenten niet voor het eerst zagen. De agenten wisten dat hij geen rijbewijs had en gaven de automobilist een stopteken. In plaats van stoppen gaf de man volgas en reed na enkele kilometers een woonwijk in.

Met hoge snelheid ging het over Weidehof, Parksingel en eindigde de dollemansrit op het Joggerspad. De man had zijn auto stukgereden op een stoeprand en rende hard weg. Een omstander die de rennende verdachte, met in zijn kielzog twee agenten zag, hinderde de vluchtende verdachte waarna de agenten de man in de kraag grepen.

Tegen de man wordt wederom proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, gevaarlijk rijgedrag en negeren van een stopteken. De auto is in beslag genomen en wordt vermoedelijk verbeurd verklaard.

Bron: Politie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top