Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

De schat is gevonden. Morgenland kan beginnen

Vrijdag 14 september 2012
De schat is gevonden. Morgenland kan beginnen
Foto: Musical Morgenland

BIDDINGHUIZEN - Na veel spanning, sensatie en secuur graafwerk is het script van de nieuwe Flevolandse musical ‘Morgenland’ gevonden. Het spel kan op de wagen.

De eerste aanwijzingen voor een waardevolle schat werden op zaterdag 8 september gevonden op het braakliggende terrein aan de Voor in Biddinghuizen. Donderdagavond 13 september werden de opgravingen voortgezet en met succes.

Op aanwijzingen van de twee hoofd-archeologen, Jan Blei en Henk Ruiter en met de ondersteuning van een heuse wichelroedeloopster uit Oldenzaal werd het script gevonden en voorzichtig opgegraven. De vondst werd met gejuich ontvangen door de aanwezige betrokkenen. Anderhalf jaar lang zoeken en aftasten werd hiermee beloond.

Met de presentatie van het script start er een nieuwe fase in het proces. Het productieteam heeft het script overgedragen aan de regisseuse Ella Kwakkestein en muzikaal leider Frans Meijer. Zowel het productieteam als de professionals staan nu voor een grote uitdaging.


Opgraving script musical Morgenland - Fotograaf Klaas Spoelstra

Ook Dorpsbelangen Biddinghuizen deelde in de vreugde en liet dit blijken door aan het productieteam een prachtige taart aan te bieden waarmee het feest van de vondst in de cultuurbank feestelijk werd afgesloten.

Veel medewerkers en spelers van de vorige musicals hebben al positief gereageerd en staan te trappelen om te beginnen. Maar heel veel nieuwe mensen zijn ook nog nodig.

Daarom zal er op 3 oktober om 20.00 uur in de Voorhof in Biddinghuizen een presentatie en informatieavond gehouden worden voor alle mensen die op welke manier dan ook het leuk en uitdagend vinden om aan de musical mee te gaan werken. Dus houd je van spelen, zingen, dansen, decor bouwen of kostuums maken breng dan zeker een bezoekje aan deze avond. Iedereen is van harte welkom.

De tekstschrijver Jan Blei en de componist Henk Ruiter zullen dan met de presentatie over de musical de aanwezigen zeker inspireren.
Het productieteam;
Stichting Musical Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Musical
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top