Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

De schat is gevonden. Morgenland kan beginnen

Vrijdag 14 september 2012

BIDDINGHUIZEN - Na veel spanning, sensatie en secuur graafwerk is het script van de nieuwe Flevolandse musical ‘Morgenland’ gevonden. Het spel kan op de wagen.

De eerste aanwijzingen voor een waardevolle schat werden op zaterdag 8 september gevonden op het braakliggende terrein aan de Voor in Biddinghuizen. Donderdagavond 13 september werden de opgravingen voortgezet en met succes.

Op aanwijzingen van de twee hoofd-archeologen, Jan Blei en Henk Ruiter en met de ondersteuning van een heuse wichelroedeloopster uit Oldenzaal werd het script gevonden en voorzichtig opgegraven. De vondst werd met gejuich ontvangen door de aanwezige betrokkenen. Anderhalf jaar lang zoeken en aftasten werd hiermee beloond.

Met de presentatie van het script start er een nieuwe fase in het proces. Het productieteam heeft het script overgedragen aan de regisseuse Ella Kwakkestein en muzikaal leider Frans Meijer. Zowel het productieteam als de professionals staan nu voor een grote uitdaging.


Opgraving script musical Morgenland - Fotograaf Klaas Spoelstra

Ook Dorpsbelangen Biddinghuizen deelde in de vreugde en liet dit blijken door aan het productieteam een prachtige taart aan te bieden waarmee het feest van de vondst in de cultuurbank feestelijk werd afgesloten.

Veel medewerkers en spelers van de vorige musicals hebben al positief gereageerd en staan te trappelen om te beginnen. Maar heel veel nieuwe mensen zijn ook nog nodig.

Daarom zal er op 3 oktober om 20.00 uur in de Voorhof in Biddinghuizen een presentatie en informatieavond gehouden worden voor alle mensen die op welke manier dan ook het leuk en uitdagend vinden om aan de musical mee te gaan werken. Dus houd je van spelen, zingen, dansen, decor bouwen of kostuums maken breng dan zeker een bezoekje aan deze avond. Iedereen is van harte welkom.

De tekstschrijver Jan Blei en de componist Henk Ruiter zullen dan met de presentatie over de musical de aanwezigen zeker inspireren.
Het productieteam;
Stichting Musical Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Musical
De Kubbe BV - Biddinghuizen
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 16.6 °C
  • 10.2 mm
  • 19.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top