Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Adm. Financiële Advisering Kafa
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Jonge vrijwilliger van het jaar vertelt

Woensdag 21 november 2012
Jonge vrijwilliger van het jaar vertelt
Foto: Gemeente Dronten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Fabiënne Hoogeveen (22) is in december 2011 uitgeroepen tot 'Jonge vrijwilliger 2011'. Hieronder vertelt zij hoe ze het nieuws hoorde, wat zij het afgelopen jaar zoal heeft gedaan en wat haar motiveert om vrijwilligerswerk te doen.

Ik ben Fabiënne en ben onder andere vrijwilligster voor de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) en bij het Colombinehuis in Biddinghuizen.

Bij het Colombinehuis kunnen gezinnen met een ziek of gehandicapt kind op vakantie en even weg uit de dagelijkse sleur. Ik heb hier zelf een keer vakantie gevierd toen mijn zusje ziek was.

Via het Colombinehuis kreeg ik bericht dat ze een verrassing voor me hadden. Al vrij snel wist ik dat het ging om mijn nominatie voor jonge vrijwilliger. Dit vond ik een eer. Heel bijzonder dat ik uit alle inzendingen genomineerd werd.

Ik liet de avond een beetje over me heen komen, maar was wel zenuwachtig. De andere vrijwilliger die genomineerd was leek mij ook een goede kandidaat en ik kon echt niet inschatten of ik zou winnen. Toen uiteindelijk het verlossende woord kwam: "De jonge vrijwilliger van het jaar is geworden… Fabiënne!" was ik echt ongelooflijk blij. Ik wist nog niet wat het precies inhield, maar het idee dat ik een jaar lang die titel mocht dragen was echt geweldig.

Een jaar lang ambassadeur
Ik kreeg € 500,- waarvan € 250,- gelijk naar het Colombinehuis ging en ik € 250,- mocht gebruiken om vrijwilligerswerk onder jongeren te promoten. Als promotie heb ik uitgebreid op mijn blog (http://fabietje.blogspot.com) en via twitter beschreven wat ik allemaal doe en wat er leuk aan is om vrijwilliger te zijn. Ook vertel ik anderen over mijn werk.

Zo heb ik in mei gastlessen over kanker bij kinderen gegeven op een basisschool. Dit was ook een beetje ter voorbereiding op de fietstocht Ketting van Ballonnen die ik in de zomervakantie gefietst heb. Deze fietstocht van 600 kilometer voor de VOKK ging door heel Nederland, langs 7 ziekenhuizen die kinderen met kanker behandelen.

Ik had de allermooiste fietsbroek van de groep, want deze had ik met het promotiegeld laten bedrukken met mijn naam en titel 'Jong vrijwilliger van het jaar'.


Fabiënne en vele andere deelnemers tijdens de fietstocht voor de VOKK.

Een lach tevoorschijn toveren
Ik merk bij veel leeftijdsgenoten dat zij vrijwilligerswerk zonde van hun tijd vinden, omdat ze liever geld verdienen. Ik doe vrijwilligerswerk omdat ik het leuk vind en ik er veel ervaring mee op doe. Ik vind het leuk om een lach te toveren op het gezichtje van een kind dat het moeilijk heeft.

Dat is toch veel meer waard dan een euro?

Ik vond het heel bijzonder om een heel jaar de titel 'Jonge Vrijwilliger 2011' te mogen dragen en mensen te vertellen over mijn ervaringen. Ik draag mijn titel graag over aan een nieuwe jonge vrijwilliger!


Fabiënne geniet tijdens de fietstocht van een welverdiend voetenbadje.

Verkiezing 'Jonge vrijwilliger 2012'
De klankbordgroep Vrijwilligerswerk Dronten houdt op 7 december samen met de VrijwilligersVacatureBank (VVB) van De Meerpaal de verkiezing 'Jonge vrijwilliger 2012'. Deze verkiezing is er om jonge vrijwilligers (tot 25 jaar oud) in het zonnetje te zetten.

De gemeente stelt hiervoor de Stimuleringsprijs voor jonge vrijwilligers beschikbaar. Doel van deze prijs is meer jongeren te stimuleren om ook vrijwilliger te worden.

Een jury van drie personen kiest een winnaar. Eén van de juryleden is Fabiënne Hoogeveen.

De uitreiking wordt gedaan door wethouder De Graaf en vindt plaats in het gemeentehuis.

Bron: Gemeente Dronten


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.2 °C
  • 0.0 mm
  • 19.0 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top