Flevolamb Flevolamb
Adm. Financiële Advisering Kafa
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

OFW hanteert juiste huurverhoging

Woensdag 5 december 2012
OFW hanteert juiste huurverhoging

BIDDINGHUIZEN - Oost Flevoland Woondiensten (OFW) is verbaasd over de brief die zij ontving van Minister Blok dat huurders een te hoge huurverhoging hebben gekregen.

De corporatie heeft hier onderzoek naar gedaan en er is niet sprake van een te hoge huurverhoging. De corporatie heeft vorig jaar ( 2011) gewoon de wettelijke 1,3% huurverhoging gehanteerd.

De fout blijkt te rusten op een foute analyse van gegevens. OFW heeft de huren in 2011 niet meer verhoogd dan toegestaan Voor de analyse is gebruik gemaakt van gegevens van 2012 in plaats van 2011. Daardoor is er een verkeerd beeld ontstaan. In 2012 was de inflatie hoger en daardoor het huurverhogingspercentage ook.

OFW heeft de wettelijke 1,3% huurverhoging doorberekend aan haar huurders. De huurders van de Lucernehof en de (gesloopte) woningen aan De Voor hebben een korting van 1,3% op de huurverhoging gehad. Bovendien hebben huurders met een E,F en G-label een korting van 0,1% gekregen op de huurverhoging. Daardoor is de jaarlijkse huurverhoging op het hele bezit lager dan het gemiddelde percentage van 1,3% dat toegestaan is door het ministerie. Over de huurverhoging is jaarlijks vooraf overleg met de Huurderbelangenvereniging ofw.

De corporatie zal het ministerie de gegevens verstrekken en het ministerie vragen om hun bevindingen te corrigeren. Huurders kunnen op hun huurverhogingsbrief van april 2011 zien dat er niet meer dan 1,3% huurverhoging is doorberekend. OFW vindt het jammer dat het ministerie niet vooraf met OFW contact heeft opgenomen. Dit had veel misverstanden voorkomen.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top