Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Feestelijke opening van nieuwe pand Stichting De Scharrelberg

Maandag 17 december 2012
Feestelijke opening van nieuwe pand Stichting De Scharrelberg
Foto: Wim Kapteijn / Dorpsbelangen Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag 15 december is het nieuwe onderkomen van Stichting De Scharrelberg geopend in aanwezigheid van Bert Gijsberts, gedeputeerde van de provincie Flevoland en Ton van Amerongen, wethouder van de gemeente Dronten.

De scouting had een loopbrug gepionierd die de samenwerking en de verbinding tussen het dierenpark en de Osbornegroep symboliseerde.

Nadat belangstellenden, die massaal waren gekomen, welkom waren geheten was het woord aan Jan van de Wiel, voorzitter van de Stichting.

Otto van Groningen, Jan Jochemsen, Jan en Jopie Stam werden met een bloemetje in het zonnetje gezet. Deze vrijwilligers staan symbool voor alle vrijwilligers die aan dit unieke project hun steentje hebben bijgedragen. Uit handen van de voorzitter van de Osbornegroep, Rob Uijtenbroek kreeg Jan Stam een bord met daarop de tekst “Familie Stam Plein”, dit voor hun enorme inzet van dit unieke project. Daarna werden de vlaggen gehesen van o.a. Europa en de Gemeente Dronten.


Na de toespraken van dhr. Bert Gijsberts, dhr. Ton van Amerongen en dhr. GertJan van Tilburg (voorzitter LAG) was het tijd voor het neerlaten van een 5-tal beschilderde doeken door 2 welpen, 2 scouts, 2 explorers, 2 stamleden en 2 verzorgers van het dierenpark. Dit ging gepaard met heel veel rook en hiermee was het pand geopend.

De koffie, thee en limonade met wat lekkers stond klaar voor iedereen die was gekomen om zowel het clubhuis als het onderkomen van het dierenpark te bezichtigen. Tevens was er een foto/puzzelspeurtocht en voor de kinderen het strippenkaartspel met aan het eind broodjes boven het kampvuur bakken.

Na het Open Huis was de gezellige stamppottenmaaltijd met BBQ om alle vrijwilligers te bedanken.

In oktober 2011 is gestart met het grondwerk van het nieuwe pand voor Stichting De Scharrelberg. Nadat het casco, dat met behulp van vrijwilligers door aannemer Jan van de Heijkant is geklaard, kwam de afwerking. Dit alles is gerealiseerd door vrijwilligers en veel gesponsorde materialen. Het project is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Flevoland, die hiervoor een Europese subsidie uit het LEADER-programma ter beschikking heeft gesteld.

Ook de gemeente Dronten, de Osbornegroep en sponsoren hebben bijgedragen in de kosten.


Het nieuwe pand wordt door scouting de Osbornegroep in gebruik genomen als clubhuis. Daarnaast is ook voorzien in een nieuw, modern onderkomen voor de dieren van dierenparkje De Scharrelberg.Op woensdagmiddagen kunnen kinderen van de buitenschoolse opvang de vrijwilligers helpen met het verzorgen van de dieren van de Scharrelberg. De kinderen kunnen bovendien naar hartenlust buiten spelen in het nabijgelegen bos.

Het pand is bovendien ook beschikbaar voor andere groepen en verenigingen die op afspraak gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Zo kan heel Biddinghuizen profiteren van dit nieuwe multifunctionele gebouw.

Klik hier voor alle foto's

Stichting De Scharrelberg bedankt de vrijwilligers voor hun inzet en de sponsoren voor hun gift heel hartelijk.

De sponsoren: zijn 1.2.3 Machineverhuur, 1.2.3.Tools, Aann.bedrijf v.d. Heijkant, All-in-installaties, BAM Infra, Boma, Bouwopleiding Noord-West Veluwe, C-1000, Cofely, De Kubbe BV, Decokay S&O, E.P.S., Efesto, Elektrotechnische Inst. Bur.Richard van Woerkom, Fixit Urk, Flevosap, Flexa, Flipse Makelaardij O.G., Fruithandel van Beek, Gamma, Gema Apparatenbouw, Gicom, Glason, Goflex (opleiding installatietechniek), Grondverzetbedrijf Van Werven B.V., Heijligers, Ijzerleeuw Zwolle, Imabo, Installatiebedrijf Hoogeveen, Installatiebedrijf van der Hoop, Installatietechniek Schaap, JMT Jansen Timmerfabriek, Klusmarkt, Knipscheer Dronten/Emmeloord, Landb.Mech.bedrijf Tolhoek B.V., Looman Installaties, Loonbedrijf De Waard, Loonbedrijf René Visser, Mammoet Hekwerk, Notaris Mr. MR de Wilde de Ligny, NVB Kamphuis, OFW, Oranjefonds NL-Doet, Osbornegroep, Patex, Philips, Plender totaalonderhoud, Post, Probin Telder, Protect brandbeveiliging, Rabobank, Salverda, Straalbedrijf Petersen, Tegelhal Lelystad, Telder, Tietema, Trekvaart Ijsselmuiden, TTM Bouwkundig tekenbureau, Twins snackbar, Van Leeuwen Stainless, Van Noort Sloopwerken Emmeloord,Vinke Metselbedrijf, Wagenaar wegbebakening, Walibi, WINO Dienstverlening, Wouda Installatiebedrijf.

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek LEADER
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
Adverteerder in de rubriek Scharrelberg
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
Adverteerder in de rubriek Scouting
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top